bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
En röd liten fågel i j..
En röd liten fågel vid..
I still dream about you
Välkommen till himlen
Liknande böcker:
Queenie
 C. Carty-Williams
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
1794
 N. Natt och Dag
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerStekta gröna tomater på Whistle Stop Café

 
Författare: Fannie Flagg
Genre: Roman
Ämnesord: Äventyr, historia, humor, kärlek, rasism, mord, fängelse, mat
ISBN: 9134514414
 
Spänning:  7
Romantik:  6
Humor:  6
Lärorik:  8
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det har blivit sent i livet för Ninny Threadgoode. Hon minns hur det var en gång och hon berättar om den vildsinte Idgie och hennes betydligt vänare väninna Ruth som drev kafé i den lilla sydstatsstaden Whistle Stop. Åh, vilka goda stekta tomater man kunde äta där! Och vilken härlig barbecue! Det inträffade ett märkligt dödsfall där nere. Mord sa man, men man hittade varken mördare eller kropp. Vad hände egentligen? Och vad hände med de båda kvinnorna på kaféet?

Fannie Flaggs gripande, kloka och härligt humoristiska roman om invånarna i Whistle Stop och deras öden, sorger och glädjeämnen har toppat bestsellerlistorna i USA och ligger till grund för filmen med samma namn.


Utdrag ur boken:
"Ruth, jag önskar att du hade fått se den där stora oxen, när han hölls nere vid floden i tre dagar, full som ett ägg, och grät som ett barn för att Joe, den gamle färgade mannen som tog hand om honom när han växte upp, hade dött. Ja, jag fattar inte vad folk har i huvudet längre. Tänk bara på dom där grabbarna: Dom är vettskrämda för att sitta bredvid en nigger och äta sin mat, men dom äter ägg som kommit raka vägen ur ändan på en höna."

Medelbetyg: 3,83 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Stekta gröna tomater på Whistle Stop Café :


Nessa 2006-08-17 22:31
Det här är en lite småmysig bok som handlar om invånarna i Whistle Stop. Boken utspelar sig delvis i nutid varvat med minnen och återblickar från förr. Det hoppar väldigt mycket mellan olika årtal, men allt knyts till slut ihop till en helhet.
Betyg 3

dsebbe 2007-02-12 13:49
en helt underbar bok som i början kändes lite förvirrande men efterhand så förstår man helheten av historien, varm, sorglig och vemodig bok om en sydstatsfamilj och deras omgivning
Betyg 4

saandra_ 2007-05-21 12:29
Jag har inte läst boken, men sett filmen som jag tycker är jättebra. Funderar faktiskt på att läsa boken, för att se om den är lika bra som filmen. :)
Betyg 4

Isidora 2011-05-20 09:17
Sorglig på vissa ställen, men jag ändå blev glad av att läsa om boken.
Betyg 4

gun 2011-08-05 12:47
Det var mycket spännande att läsa denna bok för att se om den stämde överens med filmen som gjordes sen. Boken var fachinerande att läsa och personerna och deras profiler kändes genast igen i och med jag gjort deras bekantskap i filmen. Sammanhållningen på rättegången där Idgie och Big George stod till svars var imponerande. Eftersom det var en ful fisk som blev mördad så kändes det rätt att pastorn var beredd att skydda de åtalade. Som tur var får jag också säga för det hade varit hemskt om Big George blivit dömd till döden för något han inte gjort. Förvisso blev grillsåsen extra kryddad med kött men orsaken bakom detta kan man knappast skylla på Big George. Han löste bara ett problem. Boken är mycket bra och det finns en del med som inte finns i filmen.

Boken har 406 sidor men är relativt lättläst med små korta kapitel. Handlingen utspelas i Whistle Stop, Alabama och i Birmingham, Alabama samt Valdosta, Georgia samt i slutet i Montecito, Californien och Marianna, Florida.
Betyg 5

BlommigaBarbro 2016-12-15 17:31
Småmysig på sina håll, men jag hade nog lite väl höga förväntningar efter att ha läst: Välkommen till Himlen & även sett filmen som var mycket bättre än denna.
Medelbetyg alltså på denna bok.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Stekta gröna tomater på Whistle Stop Café


  Köp boken som film på cdon: