bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Paradisets fångar
 A. Paasilinna
Om jag ger dig ett barn
 A. Zachrisson
Idag ska allt bli anno..
 M. Semple
Boel och Oscar
 J. Sundström
Mocka
 T. De Rosnay
Svar till "Ensam -42"
 E. Busch
Damen med bysten
 K. Brunk Holmqvist
Kärlekshandling
 J. Eugenides
Hut går hem
 G. Silva
Sigmund härskaren
 E. Arnesson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerParasiten

 
Författare: Fredrik Ljung
Genre: Roman
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789146217480
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Civilekonom från Handels, bra jobb i finansbranschen och ett oklanderligt yttre. Samtidigt stora mängder alkohol, tabletter, amfetamin och kokain. Dagligen.

Kliv in i skallen på Henrik; ung, skarpsinnig, välutbildad och besatt av pengar, status och yta. Följ med på en resa i överljudsfart bland krogar, droger och kriminalitet. En inre resa av rädsla, förakt och bottenlöst moraliskt förfall. En sågtandad centrifug som aldrig upphör att accelerera...

Parasiten är Fredrik Ljungs romandebut. Boken bygger delvis på författarens egna erfarenheter, men är inte självbiografisk.

»Tjugoåtta år, äntligen nykter och drogfri, men med skabbig lever, snurrig skalle och sabbad karriär hade jag inte en aning om hur jag skulle ratta situationen. Synd om mig? I helvete heller. Tyckte jag det själv? Så in i helvete. Till slut gjorde jag två saker: drog igång ett företag och började skriva.«

Utdrag ur boken:
Jag började bli seriöst förbannad. Den här fasistsubbanskulle inte komma och mästra oss som om vi var en bunt sinnesslöa kollin, även om det var just det vi förväntades vara. Hon skulle åtminstone bemöda sig med att förklara skälen bakom sitt kategoriska framhärdande an meningslösa principer. Som självutnämnd förtroendeman i grönsaksskolonin beslutade jag mig för att lära henne en läxa.

Medelbetyg: 2 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Parasiten :


bonadea 2010-06-27 18:54
Parasiten är en läsvärd bok, egentligen är det en tragisk historia om en ungs kille med jätte bra framtids utsikter fall ner i drog träsket. Tempot i boken är snabb och dialogerna som henrik har med sig själv e vitsiga och stundtals lockar fram garv.
Författaren Fredrik har utgått från sina egna erfarenheter och det både märks och känns, då beskrivningar av abstinensen eller påverkan är så äkta att man måste själv ha upplevt det.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Parasiten


  Köp boken som film på cdon: