bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Whisky och plättar med..
 M. Gustavsdotter
Planetariet
 N. Sarraute
Planetariet
 N. Sarraute
Planetariet
 N. Sarraute
Blodnäva
 A. Bäckman
Booze
 B. Danielsson
Tre systrar och en jul..
 S. Morgan
Innan ni tog oss
 L. Wingate
Miraklernas tid
 E. Seeberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerOrmar och piercing

 
Originaltitel: 蛇にピアス (Hebi ni Piasu)
Författare: Hitomi Kanehara
Genre: Roman
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9186021419
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vad händer när en nittonåring i Tokyo som alla tar för en gullig >>Barbie-tjej<< plötsligt vill tatuera sig och pierca tungan så att den klyvs? I en generation som lever på skuggsidan är skadorna det enda som känns och Lui är öppen för allt. Hon lever med punkkillen Ama, i spänningsfältet mellan smärta och begär, en drake och en kirin. Men när tatueraren Shiba dyker upp kollapsar den anständiga jämvikten. Lui rasar in i ett våldsamt, självdestruktivt kaos.
Ormar och piercing är en berättelse om en japansk ungdomskultur dränkt i uråldrig mytologi och i konflikt med traditionella värderingar.

Hitomi Kanehara, född 1983, hoppade av skolan som femtonåring och har skrivit sedan dess. Ormar och piercing är hennes debutroman som sålts i över en miljon exemplar i Japan och belönats med det prestigefyllda Akutagawapriset, som tidigare gått till författare som Kenzaburo Oe och Ryu Murakami. I originalöversättning av japanskan Helen Enoksson.


Utdrag ur boken:
Efter att vi hade ätit på en izakaya gick vi hem och hade helt normalt sex. Efteråt somnade Ama och sov som om han vore medvetslös. Medan jag drack en öl begrundade jag hans sovande ansikte och undrade om han skulle döda mig på samma sätt som han hade dödat den där gangstern om han visste att jag hade haft sex med Shiba.Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ormar och piercing :


Salamis 2010-03-03 17:38
"Ormar och piercing" brukar anses provocerande, men den är för ytlig för det. Det känns som att läsa en blogg skriven av en kvinna som saknar mål och mening med sitt liv.

animisha 2014-05-10 10:40
En liten bok om en självdestruktiv och masochistisk ung kvinna. Helt okej men inte mer än så, fast mot slutet är det några sidor som är väldigt vackra - vilket höjer betyget från en 2a till en 3a.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ormar och piercing


  Köp boken som film på cdon: