bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Dagbok i kilskrift
Sändebudet
Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley
Snusk: Två osedliga be..
 A. Bennett
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHuset vid moskén

 
Originaltitel: Het huis van de moskee
Författare: Kader Abdolah
Genre: Roman
Utgivningsår: 2008
ISBN: 978-91-1-3016
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


"Det var en gång ett hus, ett gammalt hus, som hette 'huset vid moskén'". Så inleds Kader Abdolahs familjeepos som utspelar sig under flera viktiga skeden i Irans dramatiska historia.

I mittpunken står just huset vid moskén, där tre kusiners familjer bor: köpmannen Agha Jan, imamen Alsaberi och böneutroparen Agha Shoja. Familjen har under åttahundra år, generation efter generation, styrt det mesta i staden Senejan.

Basaren är stadens ekonomiska centrum - och där härskar matthandlaren Agha Jan i kraft av sina hundra anställda. Dessutom nedtecknar han allt som rör familjen, staden och huset med svärmödrar, barn, matthandlare och halvgudar.

I huset finns hela tiden berättelserna närvarande: berättelser om kärlek och svek, kvinnor med slöja och kvinnor med nylonstrumpor, om pengar och förbjudna tv-program. Huset vid moskén är ett vindlande familjedrama som utspelas i skuggan av islamska traditioner, fundamentalism och motrörelser.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Huset vid moskén :


okidoki 2009-12-27 12:13
En berättelse om en muslimsk och mycket traditionsbunden familjs öde under perioden från Shahens regim till vår tid. En av personerna, Shahbal, är också den här romanens författare. Det är i stort sett endast yttre händelser som skildras. Vi kommer inte nära någon av familjens medlemmar. Romanen bränner till och griper när vi kommer fram till den islamska revolutionen och dess efterverkningar. Den väcker många frågeställningar. Vad är dikt och verklighet i berättelsen? Varför fick revolutionen så många anhängare? Romanen befäster alla mina fördomar om att islam är en ålderdomlig religion för män. Läs hur det går för den kvinna som bryter sig ur familjegemenskapen.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Huset vid moskén


  Köp boken som film på cdon: