bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley
Snusk: Två osedliga be..
 A. Bennett
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMax, Viggo & Vita

 
Originaltitel: Om det så gaelder
Författare: Hanne Richardt Beck
Genre: Roman
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9146219544
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Tre ungdomar möts i en förstad till Köpenhamn 1933. Vita är en modig och handlingskraftig tonåring med en stark känsla för rätt och fel, hennes lillebror Viggo är mera stillsam och försiktig. Båda blir de fascinerade av skolkamraten Max, förmögen, begåvad och karismatisk men också något av en översittartyp. Det är en tid av nära vänskap, förälskelser och framtidsdrömmar.

När de återses som vuxna arbetar Vita som sjuksköterska, Viggo är en halvt misslyckad folkskollärare som bor kvar hemma hos sin mamma och Max är snart färdig ingenjör, fylld av självförtroende och optimism inför framtiden. Vita och Max blir ett par, engagerade i tidens politiska och existentiella tankegångar, medan Viggo alltmer kommer i bakgrunden. Danmark är nu ockuperat av tyskarna och Vita får med sig Max in i motståndsrörelsen. Men de vet så skrämmande lite om varandra - hemligheter, lögner och det förflutnas demoner kantar den väg som leder mot tragedin. Ingen går oskadd ur det krig som också kommer att kasta sin skugga över nästa generation. Thrillerspännande och mångbottnat är detta kritikerrosade triangeldrama om vinnare och förlorare, om besatthet och kärlek, om förr och nu.

Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Max, Viggo & Vita :


okidoki 2009-11-27 10:44
Jag blev i början intresserad av de här ungdomarna som växer upp i en förstad till Köpenhamn på trettiotalet. Deras olika karaktärer skildras väl. Jag avbröt läsningen långt innan den blev ”thrillerspännanande” som utlovas på baksidestexten. Berättelsen utvecklades aldrig till något fängslande. Intresset upphörde, det väntar så mycket annat att få dyka ner i.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Max, Viggo & Vita


  Köp boken som film på cdon: