bokrecensioner boktips

Blind lydnad

Författare: Will Lavender
Genre: Roman
ISBN: 9186067907

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Blind lydnad är en psykologisk thriller där inget är vad det först verkar vara. Det är en hisnande läsupplevelse om en katt-och-råtta-lek med det mänskliga psyket.

När studenterna på Winchester University börjar en ny kurs får de ett uppdrag som de aldrig trodde de skulle få. De ska hitta en saknad flicka vid namn Polly med hjälp av ledtrådar som professor Williams delar ut. Har inte studenterna lyckats hitta henne efter sex veckor kommer hon att bli mördad. Till att börja med är alla studenter förväntansfulla och tycker att uppgiften är annorlunda och lockande. Men snart börjar mysteriet Polly att ta över tre av studenternas liv. De tre kopplas samman med varandra och med Pollys försvinnande. Gränserna för vad som är verkligt och vad som hör till deras kurs suddas ut. Är fallet Polly kanske inte påhittat? Finns Polly på riktigt? Kommer hon att bli mördad om sex veckor om ingen av dem hittar henne? Och vad är det som händer med studenternas egna liv när de börjar ta sin uppgift på allvar?

Medelbetyg: 3,67 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Blind lydnad :
2009-10-23 12:24
Boken började bra och lovade väl. Sen blev den rörig och till sist föll den platt.

Författaren har blandat en mängd olika genrer som jag upplevde det. Som alltid med kompromisser: Ingen blir nöjd!

En medelmåttig 3:a i betyg. Och jag som hade förväntat mig så mycket av den här boken!
Betyg 3
2009-12-14 19:39
Nej, den här var inte bra. Den började bra med en annorlunda handling. Men allteftersom blir det bara ansträngt och jag tappade helt bort mig i alla omkastningar i intrigen. Synd, för den kunde ha varit en 5:a. Nu blir det bara en svag 3:a.
Betyg 3
2009-12-27 20:46
En psykologisk thriller som leker katt och råtta med psyket men inte särskilt gripande.
Betyg 2
2010-10-11 22:22
Mycket bra bok! Slutet är tyvärr inte lika bra som resten av boken. Men helheten ger den en klar 5a. Inte ofta man hittar en bok som är ryslig på ett sådant bra sätt. Känns som en bra skräckfilm. Författaren har verkligen hittat de punkter som berör människan.
Betyg 5
2010-11-14 15:55
Den här boken höll mej fast hela vägen. Den har allt som för mej gör den värd en femma, en oförutsägbar handling, intressanta personer, snyggt språk... Tycker om när min gissning inte ens är i närheten av slutet.
Betyg 5
Liknande böcker:
Det är vi som är klima..
 J. Safran Foer
Mina första fiskar
 E. Jansson
Lugnet
 T. Bannerhed
Binas historia
 M. Lunde
Fäder och söner
 I. Turgenjev
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Sångfågeln från Milano
 A. Kullenberg
Örådet
 J. Sverker