bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Mellan attentaten
Liknande böcker:
Vi mot er
 F. Backman
Lyktsken
 M. Ondaatje
Under Slussen
 J. Werner
Det finns inga lyckopi..
 B. Malmsten
Flickan som sa nej
 E. Seeberg
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen vita tigern

 
Originaltitel: The White Tiger
Författare: Aravind Adiga
Genre: Roman
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789174230154
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Möt Balram Halwai, Den vita tigern: tjänare, filosof, entreprenör, mördare. Under sju nätter, i ljuset av en befängd ljuskrona, berättar Balram sin historia ...
Han föds i Indiens mörka hjärta, och tas ur skolan för att arbeta på en teservering. Medan han krossar kol och torkar av bord drömmer han om att fly - om att lämna Moder Ganges stränder, i vars dunkla djup kvarlevorna av hundra generationer har sipprat.
Balram anställs som chaufför åt ett rikt par och deras två dvärgspetsar. Bakom ratten på en Honda ser Balram för första gången Dehli. Staden är en uppenbarelse. Mitt bland kackerlackorna, telefonbolagen, världens 36 000 004 gudar, slummen, galleriorna och trafikstockningarna börjar Balrams omskolning. Fångad mellan sin instinkt att vara en lojal son och tjänare och sin önskan att klättra på statusstegen lär han sig en ny moral i hjärtat av ett nytt Indien. Balram börjar se hur Tigern skulle kunna fly sin bur. För en man måste väl spilla lite blod för att nå toppen?

Medelbetyg: 3,8 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den vita tigern :


helix 2009-10-13 16:31
En rolig och intressant berättelse. Författaren gör det "mytiska" Indien verkligare, jag njuter av hans beskrivningar av miljöerna... Vanligtvis brukar jag tycka miljöskildringar är urtråkigt att läsa, kanske klarar jag det bättre den här gången för att de inte är så sentimentalt "blommiga" utan raka och realistiska.
Det känns som jag lärde mig mycket om Indien.
Betyg 4

Isidora 2009-11-15 22:31
Författaren ger en bild av ett Indien som jag inte visste mycket om. Det var en intressant läsning, väldigt lärorik, omskakande stundtals, lite provocerande. Den vita tigern är inte den sorts bok som jag vanligtvis gillar, men den är så bra skriven så att jag köper allt. Eller nästan allt. Att det finns brott utan straff har jag svårt att ta till mig.
Bookerpristagare 2008.
Betyg 4

sgs 2010-03-31 09:57
En annorlunda, intressant läsning om livet i Indien. Eftersom jag varit några gånger i New Dehli känner jag igen mig i beskrivningen av miljön, människorna och trafiken.
Historien som författaren bygger upp genom Balrams brev är spännande och oförutsägbar, full av detaljer.
Helt klart läsvärd.

Betyg 4

Kenny 2010-06-01 13:39
Den här boken handlar om att bli fri, att komma någon vart och skapa sitt eget liv. Berättelsen är i form av emejl till Kinas premiärminister och beskriver byliv, kastväsendet och problem med att slita sig ur fjättrande släktband. Chanser som inte försitts att klättra på karriärstegen genom att arbeta som chaufför. Näringsliv, politisk korrumption i bjässestaden Delhi beskrivs ur Balrams utifrånperspektiv med mycket humor och stort allvar. Mitt betyg 4.24 (av 5.0).
Betyg 4

bonadea 2017-06-19 06:55
En tjänare som bor Indien och tillhör det låga kastet berättar om sitt liv att tjäna den vita mannen. Boken ger en inblick i hur livet i Indien kan se ut. En stark 3 i betyg
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den vita tigern


  Köp boken som film på cdon: