bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den vita tigern
Liknande böcker:
Tatueraren i Auschwitz
 H. Morris
Ängelns avtryck
 N. Huston
Lene
 H. Møllehave
Skulden : eurokrisen s..
 K. Ekis Ekman
Frihetens pris
 S. Nordenswan
Doktor faustus
 T. Mann
Där låg ett skimmer...
 R. Olofsson
Madame Liangs tre döttrar
 P. Buck
Karelen brinner
 G. Lindgren-Jansson
Budbärarinnan
 K. Janouch

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMellan attentaten

 
Originaltitel: Between the Assassinations
Författare: Aravind Adiga
Genre: Roman
Ämnesord: politik, religion, indien, kast
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789173372435
 
Spänning:  6
Romantik:  2
Humor:  5
Lärorik:  5
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Mellan attentaten utspelar sig i den indiska staden Kittur tiden mellan morden på Indiria Gandhi (1984) och hennes son Rajiv Gandhi (1991). I fjorton sammanlänkade berättelser skildrar Aravind Adiga ett mikrokosmos av landet när han ger röst åt mä...


Medelbetyg:

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mellan attentaten :


kristina_s 2010-07-15 15:45
Recension av Aravind Adigas bok Mellan Attentaten

Boken är utgiven av Brombergs förlag och innehåller 320 sidor

Aravind Adiga föddes i Indien 1974 och har studerat vid Columbia University och Oxford University. År 2008 belönades han med Bookerpriset för sin debutroman Den vita tigern. Han har tidigare medarbetat i Time och publicerats i Financial Times. Aravind Adiga bor i Mumbai i Indien.

Handling: Mellan Attentaten utspelar sig i den indiska staden Kittur tiden mellan mordet på Indira Gandhi 1984 och mordet på hennes son Rajiv Gandhi 1991.
Boken innehåller fjorton olika berättelser med olika personer och det utspelar sig under sju dagar. Den handlar om människor av olika klass, kast och religiös bakgrund. Alla berättelser har det gemensamma att allt börjar bra för huvudkaraktärerna, men tyvärr håller det inte i sig och det slutar ofta på ett riktigt trist sätt.

Vi får bland annat möta Ziavddin som är pathaner. Har får som jobb att följa turister som kommer med tåget till ett bra hotell och han bär deras bagage.
Keshava som är hoyka, kommer till staden och blir busskonduktör. Det börjar så bra för honom, men efter ett misstag förändras allt.
George D. Souka moskilitmannen som lyckas övertala sin arbetsgivare Mrs Gomes att hela tiden få bättre jobb hos henne. Han blir hennes chaufför och de åker på trevliga utflykter. Han lyckas övertala Mrs Gomes att byta ut sin kokerska och istället anställa hans syster Maria. Denne man gör även han ett misstag och det är något han får ångra.
Alla de tre männen gör ett dumt misstag, precis som övriga personer boken handlar om. Alla berättelserna slutar därför olyckligt för huvudkaraktärerna i varje kapitel.

En underhållande berättelse om den indiska staden Kittur och de olika människorna som vistas där. Bokens handling är egentligen väldigt sorglig. Men författaren har ändå lyckats skriva den med lite humor och medkänsla. Boken är även intressant och tar upp hur det fungerar med de olika kast som de har i Indien, hur personer med ett visst kast och religion behandlas. Jag har inte läst så mycket om Indien innan, men den här boken gav mersmak.

Betyg 3/5 Kristina Simar lektör/bokrecensent
KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mellan attentaten


  Köp boken som film på cdon: