bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Alltid Odd
Ansiktet
Blixtsken
Broder Odd
Dataterror
donatorn
Draktårar
En ond plats
Frankenstein den förlo..
Frankenstein nattens h..
From the Corner of His..
Frukta ingenting
Främlingar
Fånga natten
Gömstället
Himlen är nära
Hjälten
Hjärtats mörka flod
Intensity
Isfällan
Kall Eld
Livstid
Maken
Midnatt
Mr. Murder
Liknande böcker:
Jakten på Amos Decker
 D. Baldacci
Natt film
 M. Pessl
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVansinne

 
Originaltitel: Velocity
Författare: Dean Koontz
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789175231488
 
Spänning:  7
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Billy Wile jobbar som bartender och lever ett ganska stillsamt, vanligt liv. Ända till den kväll då han hittar ett meddelande instucket under bilens vindrutetorkare:

Om du inte tar den här lappen till polisen och underrättar dem kommer jag att döda en förtjusande, blond lärarinna någonstans i Napa County. Om du tar den här lappen till polisen kommer jag i stället att döda en gammal kvinna som är engagerad i välgörenhetsarbete. Du har sex timmar på dig att bestämma dig. Valet är ditt.

Billy uppfattar det hela som ett dumt skämt men berättar ändå vad som hänt för sin gode vän Lanny Olson som är polis. Lanny är av samma åsikt och råder Billy att nonchalera det hela. Mindre än 24 timmar senare hittas en ung, blond lärarinna brutalt mördad i grannstaden. Billy får skuldkänslor och är beredd att vända sig till polisen. Då kommer nästa meddelande. Och nästa deadline ...

Plötsligt har Billys lugna tillvaro vänts upp och ned. Han dras in i en fullkomlig mardröm som bara blir värre och värre för varje nytt ultimatum han får. Och den fruktansvärda sanningen blir alltmer påtaglig - någon därute har gett honom makten att styra över liv och död ...

Medelbetyg: 3,56 (9 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vansinne :


Susanne 2009-09-04 17:21
Koontz har sedan jag läste min första bok av honom varit min favoritförfattare och jag har läst dom flesta av hans böcker som översats till svenska. Denna bok lämnar mig lite kluven, å ena sidan så var det en enormt spännande bok skriven i Koontzanda men ändå så kändes det som om något saknades. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad jag saknade eftersom både karaktärerna och handlingen var lika uppslukande som de brukar vara i Koontz böcker. Hur som helst så kunde jag knappt lägga ifrån mig denna bok eftersom den var så spännande och jag ville bara veta hur det skulle gå. Jag rekommenderar denna bok varmt, den var lättläst och inte så tjock så den passar att ta med vid resor eller till jobb/skola för att fördriva raster.
Betyg 5

Zenmuron 2009-09-25 00:10
Åh vilket skräp. Huvudpersonen är helt fantastiskt dåligt skriven. Han är korkad, tar underliga beslut som en 5åring skulle ifrågasätta logiken i. Dessutom finner jag huvudpersonen ganska osympatisk.

Nej jag blev mest irriterad av den här. Det är en väldigt ytlig historia. Och med det menar jag att storyn känns ihålig och man väntar sig hela tiden att man ska få någon förklaring över varför alla känns så underliga, men det sker aldrig.

Den håller dock ett högt tempo och är (tack och lov) ganska kort. Även om det är dåligt blir det aldrig tråkigt. Den klarar nog att få en svag 2a i betyg. Kanske sänker jag till en 1a efter lite betänketid.

Känner att jag måste läsa en till bok av Koontz för att se om han alltid är såhär usel eller om han bara håller en ojämn nivå.
Betyg 2

Uffeman 2010-06-05 09:49
Vansinne är en bra titel på denna bok. Det är en helt vansinnig historia. Det var någon här som kallade boken för skräp, men det skulle jag nog inte kalla den. Den är rätt underhållande i sin vansinnghet. Koontz har svårt för logik. Det märkte jag när jag läste Maken, som var den första av hans böcker jag läste. Det kan vara irriterande, men kan man koppla bort det funkar det rätt bra. Slutet är inte lika sötsliskigt som i Maken, vilket jag tackar för. Det är också rätt befriande att moralen inte är helt politiskt korrekt, i alla fall inte med svenska mått mätt. På det hela taget är det en okej bok.
Betyg 3

Spaniard 2011-10-21 12:50
Ännu ett exempel på en bortslarvad möjlighet. Koontz bygger med skicklighet upp en skräckinjagande känsla och säljer idén i tidigt skede. Men ju längre in vi kommer desto mer spretar det iväg. Det verkar som otåligheten pressade fram osanktionerade konstigheter i onödan.

Gillar man thrillers är det hyfsat läsvärt med sin spänning, men som helhet är det ett dussinverk. Ett svagt dussinverk.
Betyg 2

Anfield 2013-03-19 10:55
En spännande bok !

Betyg 4

anette.lenander 2013-08-23 19:54
Det här är en av det bästa böcker som Dean Koontz har skrivit.Det händer saker hela tiden.Det var svårt att lägga ifrån sig boken.
Betyg 5

gun 2017-11-30 18:49
Billy hamnar i en skrämmande verklighet när någon börja förfölja honom och dödar där allt visar på att Billy är den skyldige. Det blir som en vaken mardröm där Billy tvingas att göra val och också själv blir skadad. Koontz har gjort en välskriven thriller som är svår att släppa. Mycket bra.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Vansinne


  Köp boken som film på cdon: