bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Små krig
Liknande böcker:
Gode Gud, ge mig tålam..
 L. Eriksson
Min hjärtans aller kär..
 R. Olofsson
Frejas katt och Marias..
 R. Olofsson
On Canaan's Side
 S. Barry
Kvinnor, vin och vänner
 A. Bengtsson
och varje morgon blir..
 F. Backman
Tripprapporter
 T. Schunnesson
Den Stulna Romanen
 N. El Saadawi
En lågmäld och vek melodi
 A. Ek
Vingebelastning
 H. Flatland

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker


     

Den utstötte

 
Originaltitel: The Outcast
Författare: Sadie Jones
Genre: Roman
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9146220038
 

Direktlänk till boken hos Bokus

CDON.COM

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Köp på tradera


Året är 1957, och Lewis Albright reser tillbaka till sitt hem i södra England. Han är nitton år gammal och har precis släppts ut ur fängelset. Hans återkomst kommer inte bara att leda till en familjs sammanbrott, utan till ett helt samhälles.

Ett decennium tidigare tar sig hans fars återkomst ett helt annat uttryck. Kriget är över och Gilbert har precis lämnat det militära. Han ställer snabbt om till förortslivet - cocktail vid halv sju, kyrkan på söndagar - men hans fru och sonen Lewis protesterar mot de stela och polerade livet. De rymmer ut på picknickar i skogen, precis som de gjorde under krigsåren. Ingen förvånas över att Gilberts fru motsätter sig konventionerna, men alla chockas när Lewis en dag, efter ett av deras äventyr, kommer hem utan henne.

Efter moderns tragiska död går Lewis in i sig själv, blir tyst och alltmer destruktiv. Snart är han ensam och utstött. Endast vännen Kit står kvar vid hans sida. Hon har alltid förstått mer än de flesta, inte minst efter allt som hennes far utsatt henne för. Hon ser Lewis sorg och växande ursinne, och lovar sig själv att rädda honom. Men i sina försök att befria både sig själv och Lewis, ser hon inte de fruktansvärda hemligheter som är på väg att bryta igenom ytan. Och som kommer att driva Lewis till en, kanske, oförlåtlig handling.

Medelbetyg: 3 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:
Mellansdagsrea hos adlibris upp till 70% rabatt!

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den utstötte :


okidoki 2009-07-14 08:17
Romanen börjar så bra, ett mästerverk, tänker jag. Efter katastrofen mattar berättelsen betänkligt, blir ensidig, platt. En speed på slutet gör dock att boken ändå kan klassas som läsvärd.
Betyg 3

animisha 2009-11-08 21:23
Boken är mycket välskriven, och det obehag som Lewis är med om blir så tydligt att det kryper under huden, och ett tag blir det därför också mycket obehaglig läsning. Men det tar sig mot slutet, då det blir riktigt fint och spännande.
Betyg 3

Bibban 2010-06-27 10:26
Man känner obehag när man läser boken. Lewis har efter sin mammas död inte någon som håller av honom. Grannflickan Kit är den enda som tycker om honom. Han skadar sig själv genom att skära sig och hans liv är turbulent. Kit är också utanför i sin familj och det är kanske därför som Lewis och Kit känner samhörighet. Boken slutar med att både Lewis och Kit lämnar sina familjer. Man undrar ju hur det går för dem sedan.
Betyg 3

ingridc 2010-10-03 15:06
Dyster historia som inte lämnat bestående intryck.
Betyg 3

Skriv egen bokrecension till Den utstötte

 


Köp boken som film på cdon: