bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Fågelsång
i djävulens tjänst
På Green Dolphin street
Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley
Snusk: Två osedliga be..
 A. Bennett
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEngleby

 
Författare: Sebastian Faulks
Genre: Roman
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9137133586
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En mörk bekännelse tyngd av självbedrägeri tar sin början i ett turbulent Cambridge under 1970-talets första halva. Genom dagliga kommentarer om studentlivet, tankarnas beskaffenhet, politik och tillbakablickar över barndomen - framförallt åren på den exklusiva internatskolan där han mobbades svårt och kallades för Toilet - får man följa huvudpersonen genom livet och karriären i det samtida England.

Mark Engleby är en intelligent men udda student vars dräpande tunga och fräna kritik ofta riktas mot samhället och i synnerhet det engelska skolväsendet. I takt med att dagboken fortskrider blir hans besatthet av studenten Jennifer alltmer framträdande. Han läser hennes brev, sitter med på hennes föreläsningar, går med i hennes politiska förening och lyckas bli en del av hennes filmprojekt. När Jennifer plötsligt försvinner riktas polisens intresse mot Mark.

Fallet förblir olöst under lång tid och trots att Mark fortsätter sitt liv som om inget har hänt är tankarna kring Jennifer aldrig långt borta. Varje gång hans dagboksanteckningar återkommer till henne avslöjas fler och fler detaljer om honom själv och vad som egentligen hände den där natten. Men Mark är märkt av livets orättvisor och det moderna samhällets framfart och hans skeva humor lämnar ingen oberörd. Kan man lita på Mark? Talar han verkligen sanning?

Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Engleby :


okidoki 2009-05-21 16:28
Det är Marks dagboksanteckningar som vi får läsa. Visst fascinerar han, i varje fall i bokens början, men med facit i handen är berättelsen en besvikelse. Det händer inte tillräckligt mycket i denna psykologiska studie.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Engleby


  Köp boken som film på cdon: