bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Emma Mias dotter
Mias hemlighet
Liknande böcker:
Himlen kan vänta
 L. Gray
Fristen
 P. Levi
Konsten att fejka arab..
 L. Liman
Street Cat Bob
 J. Bowen
Mу Ѕtory &..
 &. Ибрахим&
Mу Ѕtory &..
 &. Ибрахим&
Här är mitt liv
 L. Holmqvist
Timme för timme dag fö..
 C. Peters
Ända in i märgen
 A. Taesler
Och i Wienerwald står..
 E. Åsbrink

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEmma, Mias dotter

 
Författare: Maria Eriksson
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, kärlek, ungdom
ISBN: 9789185801282
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Emma, Mias dotter är den fjärde delen i Maria Erikssons storsäljande serie om sitt liv på flykt undan en våldsam man och hennes enastående kamp för att bygga upp en ny tillvaro åt sig själv och sina barn i ett främmande land. Det är en dramatisk resa som har fört henne från tryggheten i en svensk småstad till ett liv med skyddad identitet i en annan världsdel, via olika gömställen i Sverige och flera år av umbäranden i Chile.

Emma, Mias dotter tar vid där Mias hemlighet slutade, och läsaren får följa familjens liv i det nya hemlandet USA och framför allt dottern Emma. Alla de läsare som mött Emma i först Gömda, sedan Asyl och därefter Mias hemlighet har naturligtvis undrat hur det ska gå för en flicka som tvingats utstå så mycket hemskt och svårt i livet. Här får de veta det, och det är Emma som själv berättar tillsammans med Mia.

Emma, Mias dotter är Emmas version av vad som hände och hur det kändes under alla de där åren på flykt undan en man som hotade såväl henne som hennes mamma till livet. Men det är också berättelsen om det liv som sedan följde: om hur Emma i Den svarta boken får veta den sanning som ställer relationen mellan mor och dotter på sin spets, om hur hon flyr hemmet och börjar använda droger, och om hur Mia tvingas kämpa mot en dödlig sjukdom precis som hon tidigare tvingats kämpa sig till asyl åt sig och sina barn.

Emma, Mias dotter är den gripande berättelsen om en mor och hennes dotter som tillsammans gått igenom ofattbara prövningar och till slut lyckas hitta tillbaka till varandra. Det är också fortsättningen på en familjehistoria som engagerat miljontals läsare och som visar på människans förmåga att mot alla odds inte bara överleva utan också skapa sig en bättre framtid.Medelbetyg: 3,25 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Emma, Mias dotter :


Tittih 2009-04-12 10:56
Halva boken var upprepningar från de tidigare böckerna och det drar ner betyget för boken.
Betyg 3

Ninni_1960 2009-09-29 21:22
Jag tycker att den här boken var bra. Att få veta hur Emma mått av allt det som hon och hennes familj gått igenom var intressant. Ingen kan väl gå igenom något sånt här utan att det blir en del problem under vägen och det blev det ju också för Emma.
Att det blir en del upprepningar från tidigare böcker är rätt naturligt då detta ska berättas ur Emmas synvinkel och behövs även för att någon som inte läst tidigare böcker ska kunna förstå vad det handlar om.
Betyg 4

Phenomena 2009-12-27 20:35
Detta är Emmas version av vad som hände och hur hon kände under alla de år hon och hennes familj levde i flykt.
Det är en tom och avskalad berättelse men viktig för att knyta ihop serien. Naturligtvis innehåller den en del upprepningar eftersom det denna gång är Emma vi följer.
En lättläst och gripande bok.
Betyg 4

Marre 2010-12-25 15:00
Här får man följa Mias dotter Emma som omväxling och det var på något sätt mycket spännande för att man fick se allting ur ett annat perspektiv, men dock blev jag lite trött och arg på huvudkaraktären när hon barar förstörde allting.
Betyg 3

sarahallin 2013-08-02 12:08
Första halvan av boken är bara en upprepning av de tidigare böckerna och var därför helt enkelt ointressant. Andra halvan var bättre men mycket kändes överdrivet och kanske inte helt sanningsenligt. Jag vet inte, men denna bok var på en helt annan (lägre) nivå än de övriga. Jag gillade den inte alls, så den slutar på en stark etta, på gränsen till svag tvåa.
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Emma, Mias dotter


  Köp boken som film på cdon: