bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Emma, Mias dotter
Mias hemlighet
Liknande böcker:
Jakten på Dawit
 M. Schibbye
Snälla pappa, sluta
 C. Walker
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Jag andas, alltså finn..
 C. Cederquist
Fyra om dagen
 C. Hagberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEmma Mias dotter

 
Författare: Maria Eriksson
Genre: Biografi
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789185801688
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Emma, Mias dotter är den fjärde delen i Maria Erikssons gripande serie om sitt liv på flykt undan en våldsam man och hennes kamp för att bygga upp en ny tillvaro åt sig själv och sina barn i ett främmande land.
Emma, Mias dotter tar vid där Mias hemlighet slutade, och läsaren får följa familjens liv i det nya hemlandet USAoch framför allt dottern Emma. Alla de läsare som mött Emma i först Gömda, sedan Asyl och därefter Mias hemlighet har naturligtvis undrat hur det ska gå för en flicka som tvingats utstå så mycket hemskt och svårt i livet.
Emma, Mias dotter är Emmas version av vad som hände under alla de där åren på flykt. Men det är också berättelsen om det liv som sedan följde: om hur Emma i den svarta boken får veta den sanning som ställer relationen mellan mor och dotter på sin spets, om hur hon flyr hemmet och börjar använda droger, och om hur Mia tvingas kämpa mot en dödlig sjukdom.
Emma, Mias dotter är den fängslande berättelsen om en mor och hennes dotter som tillsammans går igenom ofattbara prövningar och till slut lyckas hitta tillbaka till varandra.

Utdrag ur boken:
Jag reser mig på darrande ben från parkbänken och går till en telefonautomat i en gatukorsning. Jag har varit tvungen att sälja min mobiltelefon för att få pengar till mat. Och nu har jag heller inga pengar, inte ens några mynt, så jag måste ringa ett collect call och hoppas att mamma vill betala samtalet.
Jag är så nervös när signalen äntligen går fram att jag nästan tappar luren. Så hör jag mammas röst:
Hallå?
Den låter på samma gång så välbekant och så främmande. Vi har ju inte pratat med varandra på över ett år. Jag har aldrig svarat när hon har ringt mig, och nu skäms jag plötsligt över det.
Hej, det är Emma, säger jag med så ynklig röst att jag inte känner igen mig själv.


Medelbetyg: 2 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Emma Mias dotter :


bonadea 2011-09-29 11:15
Emma Mias dotter är fjärde boken, Gömda och Asyl var rätt så bra men Mias hemlighet kändes mycket framtvingad och innehålls fattig. Den delen av Emma Mias dotter som handlar om Emmas missbruk är helt ok men mycket av boken är bara upprepningar av de tre första böcker, och den känns även väldigt tjatig.
Jag får en känsla att de två sista böcker är ett desperat försök att pressa ut det sista ur historien enbart av ekonomiska orsaker.
Betyg 2

gun 2012-02-16 19:15
Mer än hälften kändes som en direkt upprepning av asyl. Nu gick berättelsen genom Emmas ögon istället men eftersom det är Maria/Mia som skriver så känns det som samma. För den som är nyfiken på hur det gick sen så är den sista delen av boken kanske intressant. Den rör tiden för Emmas, hon var då ca 16 år, revolt och hat mot sin mamma och tiden fram tills hon blir 21.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Emma Mias dotter


  Köp boken som film på cdon: