bokrecensioner boktips

Förlist Mitt liv och Nordman

Författare: Håkan Hemlin & Andres Tengner
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, musik, kultur, missbruk
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789176290255


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

APRIL 1994. ÖVER EN NATT FANNS DE BARA DÄR. Nordman, folkpopbandet som svenskarna älskade. Låten Vandraren blev en enorm hit och frontmannen Håkan Hemlin kastades in i en kändisvärld han tidigare bara kunnat drömma om. Nordman blev snabbt ett av de mest omskrivna banden i svensk press, men inte enbart på grund av deras musik. Håkans drogmissbruk och det som följde i dess spår blev snart en följetong i kvällstidningarna. En del historier var sanna, andra snarare nedtonade.

Här berättar Håkan själv om de omständigheter och val som skapat hans turbulenta liv. Adhd:n och kampen mot en rastlöshet som blev honom övermäktig. Om att ena dagen vara luspank och utan mat, för att nästa vara miljonär och kunna köpa vad som helst. Om drogerna och skandalerna, framgångarna och bakslagen. Om sin talang och envishet.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Förlist Mitt liv och Nordman :
2022-12-10 05:12
När Nordman blev känd vaf jag nog 14 år gammal, minns vandraren och som jag älskade den låten. Har totalt glömt bort denna artist fram tills jag såg programmet Så mycket bättre då kom minnen tillbaka . Boken förlist har jag haft stående i bokhyllan i många år. Jag minns att Nordman var en omskriven artist då och det pratades om droger och fängelse. Därför blev jag nyfiken, när man tittar på Håkan Hemlin då ser jag en plågad själ, en vilsen vandrare, när jag såg programet då fick jag intrycket att vandraren har hittad hem. Hans blick glöde inte på samma sätt som hag minndes honom, han hade mer ro i blicken.
Boken är intressan, den är över ärlig, Håkan berättar allt hela den nakna sanningen utan att bry sig om han blir dömd av oss. Detta är inget mästerverk gällande språk eller berättarkonst , därför det låga betyget. Men Håkan ska ha respekt för denna bok, att han vågar visa oss sitt liv som det har varit.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Förlist Mitt liv och Nordman
Liknande böcker:
Gangster Prinsessan
 H. Stommel Olsson
Gyllene Tider - en sis..
 J. Wiström
Born to run
 B. Springsteen
Ett dubbelt liv
 M. Fahlgren
Sonja Wigert
 I. Theien
Lucke & Lull : arvet e..
 B. Af Kleen
Samma Författare: