bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Igelkottsklubben
Liknande böcker:
Vi som hade alla rätt
 K. Thulin
Rekviem för John Cummings
 B. Ohlsson
Den som går på tigerst..
 H. Thorfinn
Lilla livet lilla döden
 P. Nilsson
Hjärtat söker nödhamn
 D. Edqvist
En av oss sover
 J. Klougart
GАМВ..
 M. Shackleford
Rika flickor
 S. Scheuermann
Kolla, fröken....!
 M. Westblad
Elitloppet - en dag om..
 C. Freidenvall

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerStjärneklok

 
Författare: Ann-Charlotte Alverfors
Genre: Roman
Utgivningsår: 1986
ISBN: 9789185489923
 

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


På Vintergatan i en svensk småstad bor Mea och sonen Tryggve. Tryggve, som är 47 år, hemmason och begravningentreprenör, är en drömmare som i sitt troskyldiga pojkhjärta bär en lengtan efter kärlek och frihet.
Med en moderskärlek som är totalitär och skoningslös försöker Mea kontrollera Tryggves liv. Hon lyckas nästan, tills plötsligt en dag då kärlekens nåd uppenbarar sig. Den kommer med Hanna - den vackra Hanna som med mod och gåtfull styrka manar Tryggve till uppror. Hans liv förvandlas, blir som ett äventyr där pojkdrömmar och kärlekslängtan förverkligas. En kärlekslängtan som kräver sin tribut av grymhet och död...
"Stjärneklok" är en berättelse om hur kärleken ger liv åt ett försummat hjärta, ger röst åt det fördolda och vilsgågna, så att det ropar högt mot den stjärnhimmel som vi alla bär inom oss; det som är människans jag, människans särart.

Medelbetyg: 3,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Stjärneklok :


helix 2009-03-13 09:42
En klockren genomsnittshistoria. Inte särskilt intressant, men heller inte ointressant; inte särskilt intressant språk, men samtidigt ingenting man retar sig på. Invändningen blir att historien är övertydlig, och att sensmoralen är så uppenbar att berättelsen nästan känns överflödig.
Relationen mor/son blir inte trovärdig, den är så skruvad. Det är svårt att inte jämföra med det briljant beskrivna parallellförhållandet mellan mor/dotter i Jelineks "Pianolärarinnan", där nobelprostagaren verkligen lyckats beskriva ett trovärdigt - och därigenom fasansfullt - förtryck.
Betyg 3

silvertherese 2012-02-27 21:54
En märklig, lugn, drömmande bok om en märklig, ja, nästintill konstig, relation mellan Mea och hennes vuxne son Tryggve. Det är mycket tankar och drömmande, händer egentligen ingenting, och samtidigt så händer allt. En kamp där den tysta, försynta och inställsamme Tryggve tar små, små steg i frigörandet från sin kontrollerande moder, med hjälp av kärlekens trollbindande melodier och den vackra, gåtfulla Hanna. En stillsam, vaggande berättelse utan egentligen vare sig början eller slut, men en berättelse som trots sitt inlindande i bomull också döljer djupare, vassare sidor av grymhet, kontroll och död.
Betyg 3

BlommigaBarbro 2016-12-26 01:03
Vacker och fin, likväl melankolisk och tung. Men inte för tung dock. Språket är underbart! Och boken i sig berör väldigt mycket! Till det en underbar uppläsning utav Stina Ekblad som får texten att låta som ljuv poesi i öronen. En väldigt bra liten roman! Jag kan varmt rekommendera den!
Betyg 4

Skriv egen bokrecension till StjärneklokKÖP PÅ CDON.COM


  Köp boken som film på cdon: