bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Snöstjärnor
 M. Cedervall
Toner i natten
 J. Moyes
Elizabeth är försvunnen
 E. Healey
I hemlighet
 B. Plain
Brutna ben och brustna..
 M. Ernestam
Vi ses i Ullådalen
 I. Thorslund
Budbärarinnan
 K. Janouch
Mischling
 A. Konar
Den stora passionen
 M. Mackey
Den japanske älskaren
 I. Allende

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBackabo

 
Författare: Johannes Sjögren
Genre: Roman
ISBN: 9789173248976
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det börjar med att ett barn spelar kula, ensam med knytnävsstora kullager. Sedan är det en mor som kommer hem från en kurs i Jämtland och delar ut kondomer på ett barnkalas, varefter ett barn, i ett helt annat hus, får en abnormt stor vandrande pinne i huvudet och nästan dör. Inne i skogen blir en pojke upphissad i ett träd eftersom det är hans födelsedag.
Olof Palme misstas för en vit kungspudel och Snorhenrik har regelbundna ryckningar i ansiktet, det har han. Min pappa är förresten inte som din pappa utan mycket bättre, för min pappa är en plastpappa, och Gunnar, han har inte kunnat slänga en enda dagstidning i hela sitt liv, så huset där ute är fyllt av höga, gulnade travar. Sedan, något år senare, eller om det var tidigare, gräver han ner sig i jorden eftersom han blir vettskrämd av ubåtshaveriet i Gåsefjärden.

Backabo handlar om några barn i ett mindre sydsvenskt villaområde i mitten av 1980-talet. Johannes Sjögren har skrivit en bok bestående av korta texter - absurda, roliga, grymma.Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Backabo :


lillamy 2003-10-22 00:29
En bok som man känner igen sig i och blir lite nostalgisk. Eller jag gör det, men jag är ju i samma ålder som författaren. Boken består av 28 kort små berättelser som utspelar sig i villaområdet Backabo.
Betyg 4

Uffeman 2010-08-04 14:28
Det är ganska underhållande och fyllt av nostalgi. En liten kort stunds flykt till tider som flytt, återberättade på ett lite annorlunda vis. Det är en generationsbok som företrädesvis människor som var unga på åttiotalet har mest behållning av.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Backabo


  Köp boken som film på cdon: