bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKärleken till Frank

 
Originaltitel: Loving Frank
Författare: Nancy Horan
Genre: Roman
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9100122076
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Mamah Cheney och Frank Lloyd Wright, den berömde arkitekten, är båda gifta och har barn när de träffas i Chicago 1903. En omedelbar attraktion uppstår mellan dem, de stimulerar varandra intellektuellt och inleder en hemlig kärleksaffär som fördjupas och slutligen får dem att överge sina familjer och fara till Europa. Skandalpressen frossar i rubriker. Båda har starka kulturella intressen och de bor i Berlin, Paris, Florens. Mötet med Ellen Key och hennes idéer får en avgörande betydelse för Mamah, hon besöker henne på Strand och översätter hennes verk. Efter något år återvänder paret till USA och ett nytt liv tar sin början. Ingen anar den fasansfulla tragedi som väntar.

En oförglömlig roman om en tidig feminist, välutbildad, språkkunnig, men kluven mellan skuldkänslor och yrkesambition, en berättelse om att överge gamla konventioner och leva efter nya idéer - och priset kvinnan får betala.


Medelbetyg: 3,4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kärleken till Frank :


okidoki 2008-12-28 16:04
En dokumentärroman, ett kvinnoöde från början av förra seklet. Hon lämnade sina barn och sin man för att leva med sin själsfrände den nu världsberömde arkitekten Frank Lloyd Wright. Mycket intressant och gripande. Inte stor litteratur men berikande läsning. Tjuvkika inte på slutet, det är enormt.
Betyg 4

sann 2009-11-15 22:50
tyckte den här boken var seg och svår att komma igenom. eftersom boken var skönlitterärt utformad blev jag själv lite chockerad av slutet och sättet att förmedla vissa händelser på. boken kändes ojämn.
Betyg 2

turkos 2010-03-20 14:39
Ganska ointressant och långdragen på fel ställen. Författaren lyckas inte skapa något djup i karaktärerna och boken lämnar mig oberörd. Samma historia i händerna på en bättre författare hade kunnat bli en otrolig bok! Stark tvåa.
Betyg 2

Berberis 2012-01-14 17:55
Författaren har lagt ner mycket arbete på efterforskningar för att kunna beskriva personer, miljöer och idéer. Det uppskattar jag. Boken var ganska trevlig att läsa. Jag kunde dock inte frigöra mig från känslan att den är skriven för kvinnor. Den är kanske något för tjock: det kunde ha räckt med lite mindre.
Betyg 4

Popplan 2014-01-12 09:05
Jag har tänkt tillbaka på denna bok många gånger sen jag läste den för flera år sen. Då är den bra.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kärleken till Frank


  Köp boken som film på cdon: