bokrecensioner boktips

Kärleken till Frank

Originaltitel: Loving Frank
Författare: Nancy Horan
Genre: Roman
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9100122076

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mamah Cheney och Frank Lloyd Wright, den berömde arkitekten, är båda gifta och har barn när de träffas i Chicago 1903. En omedelbar attraktion uppstår mellan dem, de stimulerar varandra intellektuellt och inleder en hemlig kärleksaffär som fördjupas och slutligen får dem att överge sina familjer och fara till Europa. Skandalpressen frossar i rubriker. Båda har starka kulturella intressen och de bor i Berlin, Paris, Florens. Mötet med Ellen Key och hennes idéer får en avgörande betydelse för Mamah, hon besöker henne på Strand och översätter hennes verk. Efter något år återvänder paret till USA och ett nytt liv tar sin början. Ingen anar den fasansfulla tragedi som väntar.

En oförglömlig roman om en tidig feminist, välutbildad, språkkunnig, men kluven mellan skuldkänslor och yrkesambition, en berättelse om att överge gamla konventioner och leva efter nya idéer - och priset kvinnan får betala.

Medelbetyg: 3,4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kärleken till Frank :
2008-12-28 16:04
En dokumentärroman, ett kvinnoöde från början av förra seklet. Hon lämnade sina barn och sin man för att leva med sin själsfrände den nu världsberömde arkitekten Frank Lloyd Wright. Mycket intressant och gripande. Inte stor litteratur men berikande läsning. Tjuvkika inte på slutet, det är enormt.
Betyg 4
2009-11-15 22:50
tyckte den här boken var seg och svår att komma igenom. eftersom boken var skönlitterärt utformad blev jag själv lite chockerad av slutet och sättet att förmedla vissa händelser på. boken kändes ojämn.
Betyg 2
2010-03-20 14:39
Ganska ointressant och långdragen på fel ställen. Författaren lyckas inte skapa något djup i karaktärerna och boken lämnar mig oberörd. Samma historia i händerna på en bättre författare hade kunnat bli en otrolig bok! Stark tvåa.
Betyg 2
2012-01-14 17:55
Författaren har lagt ner mycket arbete på efterforskningar för att kunna beskriva personer, miljöer och idéer. Det uppskattar jag. Boken var ganska trevlig att läsa. Jag kunde dock inte frigöra mig från känslan att den är skriven för kvinnor. Den är kanske något för tjock: det kunde ha räckt med lite mindre.
Betyg 4
2014-01-12 09:05
Jag har tänkt tillbaka på denna bok många gånger sen jag läste den för flera år sen. Då är den bra.
Betyg 5
Liknande böcker:
Hemligare kan ingen vara
 E. Klingberg
Under vintergatans all..
 C. Davidsson
Ett oväntat arv
 S. Ymén
Öppna din famn
 G. Årestad
Det är vi som är klima..
 J. Safran Foer
Mina första fiskar
 E. Jansson
Lugnet
 T. Bannerhed
Binas historia
 M. Lunde