bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley
Snusk: Två osedliga be..
 A. Bennett
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKvinnor på ett tåg

 
Originaltitel: Ladies Coupé
Författare: Anita Nair
Genre: Roman
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9172215259
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Här får vi följa med på en resa genom Indien med sex kvinnor i övre medelåldern som råkar hamna i samma sovkupé. Berättelser om deras liv avlöser varandra. Det är huvudpersonen Akhila som får kvinnorna att berätta. Akhila behöver lära känna sig själv och detta blir en bildningsresa för henne.

Utdrag ur boken:
Akhila var ingen impulsiv varelse. Varje beslut fick ta tid. Hon begrundade, övervägde, sov på saken, och bara då hon hade undersökt varje nyans och infallsvinkel kunde hon besluta sig. Även de saris hon bar röjde detta. Stärkta bomulls-saris som krävde noggrann planering och framförhållning. Inte som florliknande chiffonger och polyster-silke som bara var att sätta på sig. Sådant var för människor som ändrade sig sex gånger varje morgon innan de slutligen bestämde sig för vilken sari de skulle välja.
Enkla lösningar var för de nyckfulla och hjälplösa. Stärkta saris fordrade välordnade sinnen och Akhila ansåg sig av att vara en organiserad människa.


Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kvinnor på ett tåg :


okidoki 2008-11-29 11:15
Detta är främst en/flera berättelser om kvinnomakt, eller snarare brist på makt i dagens hinduiska södra Indien. Att bli gift eller inte. Att bestämma i hemmet eller lyda maken. För svenska kvinnor en bok mer av antropologiskt intresse. Alltför många berättelser kan jag tycka, men stundvis grips jag.
Betyg 3

bonadea 2011-10-05 11:01
Kvinnor på ett tåg är en historia med flera andra historier invävda, en så kallad ramberättelse. Akhila är en medelålders ogift Indisk kvinna som har sedan hennes pappa dött varit den som tagit hans plats och på grund av det aldrig blivit gift. Hon är bitter över sitt öde och en dag bestämmer hon sig för att sätta sig på ett tåg och åka bort några dagar.
På tåget får hon dela kupen med fem andra kvinnor, de är sex kvinnor med olika bakrund, ålder och livserfarenheter, de börjar prata och berätta för varandra om sina liv. Boken är uppbyggd på deras olika historier, det är en bok som visar oss hur ett liv för indiska kvinnor kan se ut, man får se och lära känna Indien och de olika traditioner. Språket är mycket beskrivande att man lätt ser allt framför sig, den är lättläst och man kommer snabbt in i alla de sex historier.
Mycket bra bok
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kvinnor på ett tåg


  Köp boken som film på cdon: