bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Marianne i Mesopotamien
 A. Estberg
Queenie
 C. Carty-Williams
Jagad
 J. Oates
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVänner och älskare

 
Författare: Thedodore Kallifatides
Genre: Roman
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9100120421
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det börjar i Stockholm en skymningsgrå februaridag valåret 2006, men ska föra långt därifrån. Vid horisonten skymtar en tillflykt där rumänsk schlagermusik och mångbottnade Ovidius-citat båda ryms. Och där kanske något nytt inleds.

Femtiofemårige Georg Andreasson, chef för ABF i Stockholms län, står inför stora förändringar i livet. Ett avsked från en skör dansare till synes utan undanflykter och ett försiktigt närmande till en glittrande och undflyende yngre kvinna väntar. Ibland känner han sig gammal, men vill inte gärna erkänna det. Vardagens rutiner bryts, men närheten till en filosofiskt lagd vän och kollega består. Frågor om tillhörighet och utanförskap kräver svar. Värderingar ifrågasätts. Är politik och kultur oförenliga? Livet känns osäkert, men längtan, hopp och passion är starka drivkrafter. Snart kanske ljuset återvänder.

Med mild skärpa och skarp humor vävs här ett allvarsamt betraktande av samtiden samman med en bitterljuv kärleksskildring på ett svårslaget sätt.
Medelbetyg: 4,17 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vänner och älskare :


Oline 2008-11-07 21:52
Hej,
Theodore Kallifatides är en ny bekantskap för mig och jag är positiv till denna. Gillar språket, humorn och realismen. Det jag kanske vänder mig emot är att Georg Andreasson beskrivs som äldre än sina 55 år tycker jag och Fabia beskrivs som yngre än hennes 35 år...
Betyg 5

poby 2009-03-05 21:42
George lever ett skönt liv med sin hustru. Helt plötsligt vill hustrun dö, och det gör hon. Efter en tid, så träffar George den 20 år yngre Fabia. De dras till varandra…..
Det låter som en banal kärleksroman, men detta är en fantastiskt fin berättelse om vänskap och kärlek. Kallifatides för oss mjukt framåt i berättelsen. Språket är väldigt bra, och boken är en själslig fröjd att läsa.
Betyg 4

alcara 2010-04-22 23:53
Vackert språk med småroliga formuleringar här och var och det känns att Kallifatides är en klok man. Boken var helt klart läsvärd men jag kan känna att den var lite väl långsam och det hände inte så fasligt mycket egentligen.

Jag håller med tidigare inlägg kring det med åldrarna! Mannen känns äldre än vad som beskriv i boken och kvinnan han träffar känns mycket yngre än vad som beskrivs. Det hade varit härligare att läsa historien om det faktiskt var ännu mer ålderskillnad de två emellan! Det som är smått tabu är oftast det mest intressanta.
Betyg 3

Isidora 2011-01-21 23:50
En mjuk och fin berättelse om kärlek, längtan, åldrande och, som vanligt hos Kallifatides, om främlingskap. Boken bör med fördel läsas långsamt så att man inte missar några av de små pärlorna som författaren lämnat längs vägen.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Vänner och älskare


  Köp boken som film på cdon: