bokrecensioner boktips

Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow

Originaltitel: Water For Elephants
Författare: Sara Gruen
Genre: Roman
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9170025738


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Jacob Jankowski pratar sällan om dem, men minnena lever fortfarande inuti hans nittioåriga kropp. Minnen av honom själv som en ung man, av ödet kastad upp på ett skraltigt tåg som var hem åt Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow.

För Jacob var cirkusen både en räddning och en förbannelse. Han hamnade där av en slump. Föräldralös och utfattig hade hans liv inget mål innnan han slungades med på detta udda tåg, och i början av den stora depressionen var alla i denna tredjeklassens cirkus lyckliga över att ha ett jobb över huvud taget.

Marlena, cirkusens prima ryttarinna, var där för att hon blev kär i fel man, den stilige djurtränaren med ett grymt sinne. Och elefanten Rosie var där som den nya attraktionen som skulle rädda cirkusen. Men tyvärr hade Rosie inget som attraherade, hon kunde inte ens dresseras. Banden som växte mellan denna osannolika trio var vävda av kärlek och tillit, och var till slut deras enda hopp om överlevnad.
Medelbetyg: 4,33 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow :
2008-07-30 22:36
Det här är en superbra bok om Jacob som hamnar på en cirkus av en slump. Nutid varvas med dåtid och berättelsen växer fram allt eftersom. Jacob sitter på ålderdomshemmet och funderar över vad som hänt i hans liv. Cirkusvärlden är helt ny för mig och det är väldigt roligt att läsa om den.
Betyg 5
2009-05-19 17:49
En jätte bra historia om hur det var att jobba på en cirkus på 30 talets Usa mitt under depressionen. Historien berättas av Jacob Jankowski som är 93 år gammal och sitter på ett åldersdomhem och minns sin tid på Bröderna Benzinis spektaktulära Cirkusshow. Detta är en bok som jag inte kunde lägga ifrån mig,en bok som lämnar spår efter sig
Betyg 4
2010-08-28 21:30
Helt underbar bok! Man kan inte förklara handlingen. Läs den bara för fan! :D
Betyg 5
2010-10-15 11:54
Helt otroligt bra! Den är målande och otroligt sorglig när man läser om Jacobs plågor i hans liv som 93:åring, och hur tufft, och stundtals bra, det var för honom som 20:åring. Den är undehållande och så jätte bra att jag inte kunde lägga ifrån mig den!
Betyg 5
2011-03-25 11:29
En lättläst äventyrsroman i cirkusmiljö med Hollywoodslut.
Betyg 3
2011-10-25 21:27
Det bästa var den gamle Jakobs reflektioner över åldrandet. Intressant inblick i fattigeländet under depressionen men cirkusskildringen var väl en aning seg. En spännande och annorlunda historia.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow
Liknande böcker:
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom
Samma Författare: