bokrecensioner boktips

Dimmornas lek

Originaltitel: The House at Riverton
Författare: Kate Morton
Genre: Roman
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9170015597


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sommaren 1924. Vid en glittrande societetsfest på det engelska herresätet Riverton Manor inträffar en oväntad tragedi. Robbie Hunter, en ung och berömd poet, tar sitt liv. Två systrar, Hannah och Emmeline Hartford, blir vittne till händelsen och efter den kvällen bryts kontakten mellan systrarna. Vad var det egentligen som utspelade sig där nere vid sjön? Trots familjens försök att tona ner den gåtfulla historien upphör den inte att fascinera.

Vintern 1999. För många år sedan var Grace Bradley tjänsteflicka på Riverton Manor. Nu vid nittioåtta års ålder uppsöks hon av en ung amerikansk regissör som gör en film om den gamla tragedin.

Då Grace börjar berätta om livet på Riverton förr i tiden vaknar oroliga minnen. Under alla år har hon burit en tung börda. Bara hon vet exakt vad som hände den kvällen vid sjön, bara hon kunde ha ändrat ödets riktning.
Medelbetyg: 3,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dimmornas lek :
2008-07-27 10:50
Ja, ännu en engelsk herrgårdsroman. Jag hade stor behållning av berättelsens första del. Kanske främst för att den berättades ur tjänstefolkets perspektiv. Men vår berättelse urartade tyvärr, blev bara banal och icke trovärdig. What a pity! Nästan lika hemsk som bokomslaget.
Betyg 3
2010-04-25 21:17
Jag läste denna på engelska, där den heter "The House at Riverton". Jag var som ivägsvept med tiden genom 90% av denna tegelsten, och kunde nästan dofta sommarkvällarna där vid Riverton. Slutet var dock tyvärr inte lika intressant som resten, men det blir ändå en stark 4:a.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dimmornas lek
Liknande böcker:
Barn av ensamheten
 M. Sandemo
Den sista kvinnan
 A. Olafsdottir
Fiskarens barn
 V. Österman
Farlig förälskelse
 J. Blackmore
Lilla rosenknopp
 I. Noll
Tusen bitar
 M. Jarl
Nä, nu blommar det
 L. Holtti Claesson
Vinnarna
 F. Backman
Silverbröllopet
 M. Binchy
Om skönhet
 Z. Smith