bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Vingklippt ängel
Liknande böcker:
Har jag en dålig dag k..
 C. Unge
Det gäller livet : en..
 J. Palmström
Himlen kan vänta
 L. Gray
Fristen
 P. Levi
Konsten att fejka arab..
 L. Liman
Street Cat Bob
 J. Bowen
Mу Ѕtory &..
 &. Ибрахим&
Mу Ѕtory &..
 &. Ибрахим&
Här är mitt liv
 L. Holmqvist
Timme för timme dag fö..
 C. Peters

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKänn pulsen slå

 
Författare: Berny Pålsson
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, hälsa, psykologi, kärlek, framtid, ungdom, vänskap, kris
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9137129252
 
Spänning:  5
Romantik:  5
Humor:  3
Lärorik:  3
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vingklippt ängel - tre år senare

I sin nya självbiografiska roman skildrar Berny Pålsson livet som väntade efter barnpsykiatrin och Vingklippt ängel. Livet som vuxen psykiskt sjuk missbrukare. Här hamnar hon mellan stolarna på en resursfattig psyk- och missbruksvård. I sina desperata försök att överleva sjunker hon allt djupare i en nedåtgående spiral av droger, tabletter, alkohol, självförnedring och sexmissbruk.

Minnen från det förflutna jagar henne och bilder ur den tidiga barndomen hinner ifatt henne. Och där finns ett mörker svartare än hon kan stå ut med.

När Jonas kommer in i Bernys liv ställs allting på sin spets. Hon får plötsligt ett liv som är värt att kämpa för, men som hon inser kommer att glida henne ur händerna om hon inte klarar av att bli drogfri, och det svåraste av allt: möta sitt förflutna.


Utdrag ur boken:
Och många år efter övergreppen hittar jag mig själv vilt poserande framför en fotograf, jag beter mig som om jag tyckter att det är roligt, men egentligen gör jag dt jag minst vill göra. Allt jag känner är självhat.
Jag vet inte hur många foton han tar på mig, men sist får jag nog och lutar mig fram emot honom,ser honom rakt i ögonen och häller drinken på hans dyra kamera. När jag skyndar mig ut ramlar jag nedanför hela brandtrappan, jag ligger längst ner och gråter, för nu kommer känslan av skammen, av förnedringen.


Medelbetyg: 4,43 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Känn pulsen slå :


paltbarn 2008-05-21 11:42
Jag minns fortfarande "Vingklippt ängel" och hur stark jag tyckte hon var som orkade skriva den trots att hon måde så dåligt.
Fortsättningen "Känn pulsen slå" är ganska dramatisk, hennes liv med droger och missbruk går upp och ner och ibland helt i botten men på nåt vis så finns viljan att överleva där och den ger sig inte.
Betyg 5

ForgottenChild. 2008-08-20 20:53
har inte slutat tänka på "Ving Klippt Ängel" som är en av mina favortit böcker. Den unga kvinnan som skrev den boken, och var så stark och skrev ner sitt livs hisitoria fast det måste ha varit otroligt jobbigt. Är nu en kvinna, som kämpar mot sin physiska sjukdom och sitt drogmissbruk. Boken har många upp och ned gångar, och det är många gånger då man tror hon ska misslykas, men hon reser sig alltid. Och till slut lyckas hon finna en väg ut ur mörkret.

Boken får en stark femma, den är bra på ett annaorlunda sätt än " Ving Klippt Ängel" men minst lika läs värld.
Boken är verkligen en riktigt hyllning till livet :D<3
Betyg 5

maja78 2008-10-02 23:33
Berny har lyckats en gång till med att skriva en mkt stark å gripande bok... Rekomenderas starkt...
Betyg 5

Phenomena 2008-12-30 12:34
Den vingklippta ängeln fortsätter sin kamp mot demoner och droger. Hon slåss för att ta sig ur deras grepp. En hård kamp i ett samhälle som sviker.
Betyg 4

Love_Baloo 2009-11-05 21:06
Den är bra, men grep mig inte lika mkt som hennes första bok
Betyg 3

bonadea 2011-06-25 14:04
Känn pulsen slå är fortsättning på Bernys Pålssons suce debut Vingklippt ängel, en självutlämnad inblick i hennes liv som psykisk sjuk missbrukare.
Berny har ett mycket eget språk som gör boken väldigt personlig och levande. Hon har en förmåga att sätta namn på alla de skrämmande känslor och upplevelser som läser kan man känna med Berny även om man inte har det minsta gemensamt med henne. Det är en mycket mörk bok och även om slutet e hoppfullt så har Berny fortfarande en lång väg kvar då denna kapen kommer hon vara tvungen att fortsätta med i resten av sitt liv.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Känn pulsen slå


  Köp boken som film på cdon: