bokrecensioner boktips

Känn pulsen slå

Författare: Berny Pålsson
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, hälsa, psykologi, kärlek, framtid, ungdom, vänskap, kris
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9137129252


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vingklippt ängel - tre år senare

I sin nya självbiografiska roman skildrar Berny Pålsson livet som väntade efter barnpsykiatrin och Vingklippt ängel. Livet som vuxen psykiskt sjuk missbrukare. Här hamnar hon mellan stolarna på en resursfattig psyk- och missbruksvård. I sina desperata försök att överleva sjunker hon allt djupare i en nedåtgående spiral av droger, tabletter, alkohol, självförnedring och sexmissbruk.

Minnen från det förflutna jagar henne och bilder ur den tidiga barndomen hinner ifatt henne. Och där finns ett mörker svartare än hon kan stå ut med.

När Jonas kommer in i Bernys liv ställs allting på sin spets. Hon får plötsligt ett liv som är värt att kämpa för, men som hon inser kommer att glida henne ur händerna om hon inte klarar av att bli drogfri, och det svåraste av allt: möta sitt förflutna.


Utdrag ur boken:
Och många år efter övergreppen hittar jag mig själv vilt poserande framför en fotograf, jag beter mig som om jag tyckter att det är roligt, men egentligen gör jag dt jag minst vill göra. Allt jag känner är självhat.
Jag vet inte hur många foton han tar på mig, men sist får jag nog och lutar mig fram emot honom,ser honom rakt i ögonen och häller drinken på hans dyra kamera. När jag skyndar mig ut ramlar jag nedanför hela brandtrappan, jag ligger längst ner och gråter, för nu kommer känslan av skammen, av förnedringen.

Medelbetyg: 4,43 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Känn pulsen slå :
2008-05-21 11:42
Jag minns fortfarande "Vingklippt ängel" och hur stark jag tyckte hon var som orkade skriva den trots att hon måde så dåligt.
Fortsättningen "Känn pulsen slå" är ganska dramatisk, hennes liv med droger och missbruk går upp och ner och ibland helt i botten men på nåt vis så finns viljan att överleva där och den ger sig inte.
Betyg 5
2008-08-20 20:53
har inte slutat tänka på "Ving Klippt Ängel" som är en av mina favortit böcker. Den unga kvinnan som skrev den boken, och var så stark och skrev ner sitt livs hisitoria fast det måste ha varit otroligt jobbigt. Är nu en kvinna, som kämpar mot sin physiska sjukdom och sitt drogmissbruk. Boken har många upp och ned gångar, och det är många gånger då man tror hon ska misslykas, men hon reser sig alltid. Och till slut lyckas hon finna en väg ut ur mörkret.

Boken får en stark femma, den är bra på ett annaorlunda sätt än " Ving Klippt Ängel" men minst lika läs värld.
Boken är verkligen en riktigt hyllning till livet :D<3
Betyg 5
2008-10-02 23:33
Berny har lyckats en gång till med att skriva en mkt stark å gripande bok... Rekomenderas starkt...
Betyg 5
2008-12-30 12:34
Den vingklippta ängeln fortsätter sin kamp mot demoner och droger. Hon slåss för att ta sig ur deras grepp. En hård kamp i ett samhälle som sviker.
Betyg 4
2009-11-05 21:06
Den är bra, men grep mig inte lika mkt som hennes första bok
Betyg 3
2011-06-25 14:04
Känn pulsen slå är fortsättning på Bernys Pålssons suce debut Vingklippt ängel, en självutlämnad inblick i hennes liv som psykisk sjuk missbrukare.
Berny har ett mycket eget språk som gör boken väldigt personlig och levande. Hon har en förmåga att sätta namn på alla de skrämmande känslor och upplevelser som läser kan man känna med Berny även om man inte har det minsta gemensamt med henne. Det är en mycket mörk bok och även om slutet e hoppfullt så har Berny fortfarande en lång väg kvar då denna kapen kommer hon vara tvungen att fortsätta med i resten av sitt liv.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Känn pulsen slå
Liknande böcker:
Allt ska bli ditt
 A. Sundelin
Gangster Prinsessan
 H. Stommel Olsson
Gyllene Tider - en sis..
 J. Wiström
Svartskalle : en svens..
 A. Vera-Zavala
När livet vänder
 A. McNab
Bara jag vet vem jag är
 S. Bergwall
Samma Författare: