bokrecensioner boktips

Vingklippt ängel

Författare: Berny Pålsson
Genre: Roman
Ämnesord: Sorg, destruktivt beteende, självmisshandel
Utgivningsår: 4
ISBN: 9137123912


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I en självbiografi som inte liknar någon annan får vi följa en ung flickas liv på olika behandlingshem och sjukhus med vaga och varierande diagnoser av psykisk sjukdom. I återblickar berättar hon sitt liv från de första minnena, genom skoltiden och tills hon som nittonåring slutligen börjar tillfriskna och bli mottaglig för världen.

Som barn var Berny alltid rädd. Rädd att pappa skulle ha druckit, för att bli besatt av djävulen, för att vara ensam, för att vara bland folk, för att sova, för att vara vaken, för spindlar, mat, telefoner, rädd, rädd, rädd.

Hon hittar tidigt till föräldrarnas bar- och medicinskåp. Snabbt lär hon sig att missbruka och att missbrukas; droger, mediciner, alkohol, sex - det finns inte ett tillfälle hon försummar för att skada sig själv.

I högstadiet är Berny en tickande bomb men trots upprepade överdoser, självmordsförsök och utredningar på PBU och soss, får hon ingen nämnvärd hjälp. Tvångsmässigt dras hon till den slutgiltiga lösningen: rakbladen och lindringen genom dem. Att skära djupa sår i armarna och se blodet sippra fram mot den vita huden. Först då tystnar demonernas skratt för en kort stund.

Men Berny är inte ensam. Hon har hittat en änglafamilj: Ranvi, Jesper, Aurora, Karin och Kristinah. Alla har de sina diagnoser; de skär sig, svälter sig och missbrukar; är anorektiska, deprimerade, vitsminkade och svartklädda, men de älskar varandra, lever för varandra och har en dröm om en annan, vackrare värld. De ska ta sig igenom smärtan tillsammans och bygga upp den rosaglittrande muren.
Medelbetyg: 4,09 (55 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vingklippt ängel :
2004-11-08 13:34
Den här boken var MYCKET bra och spännande. När jag läste den kunde jag inte sluta. Den bästa bok jag läst. Den får det högsta poäng av mig.
Betyg 5
2004-12-08 00:20
Berny är ung. Väldigt ung. Men den historia hon har att berätta borde ingen människa, oavsett ålder, ha behövt genomleva. Trots allt står boken i min bokhylla, och Berny har överlevt. Ännu. Kampen är inte över, den pågår natt som dag, men förhoppningsvis är hon ett steg närmare målet.
Bernys språk är många gånger brutalt, och trots att jag är van vid ett brett språk, hajar jag till och skräms. Hon räds inte att använda slang och 'änglaord'. Trots allt det svarta, har hon just sina änglar, och i sina beskrivningar av dem blommar hennes kärlek i orden.
Tyvärr håller inte boken ihop helt och hållet, egentligen speglar det nog bara hennes egen splittring och klivenhet inför liv och död, men det drar inte ner betyget - det hon har att berätta är ovärderligt och hon gör det så gott som oklanderligt!
Jag längtar efter hennes utlovade kommande bok!
Betyg 5
2004-12-11 13:17
Den var mycket bra eftrsom jag själv har varit likadan! Om man skär sig själv så ska man läsa denna boken och fatta hur sjukt det är att skära sig och ta droger!!! En mycket bra bok jag har läst den 15 gånger nu och den är lika bra alla gångerna!
Betyg 5
2005-01-05 22:55
Bok recension om Vingklippt ängel.
Författare: berny pålsson

En självbiografi som inte liknar någon annan får vi följa en ung flickas liv på olika behandlingshem och sjukhus med vaga och varierande diagnoser av psykisk sjukdom. det börjar redan som liten .Berny var alltid rädd. hon var rädd för att sin pappa skulle ha druckit,för att bli besatt av djävulen,för att vara bland folk,för att vara ensam,för att sova,för att äta. Hon hade många fobier, hon hade tex spindel fobi.
Hon har i tidig ålder hittat föräldrarnas medicin och bar skåp.snabbt lär hon sig att missbruka :droger,alkohol,mediciner och sex. Det finns inte ett tillfälle hon försummar sig själv genom att skada sig.. I högstadiet är Berny en tickande bomb men trots upprepade överdoser, självmordsförsök och utredningar på PBU och soss, får hon ingen nämnvärd hjälp. Tvångsmässigt dras hon till den slutgiltiga lösningen: rakbladen och lindringen genom dem. Hon blir kvitt demoner genom att skära sig hon känner sig ren.Men berny är inte ensam hon har sin ängla familj.. Ranvi, Jesper, Aurora, Karin och Kristinah. Alla har de sina diagnoser; de skär sig, svälter sig och missbrukar; är anorektiska, deprimerade, vitsminkade och svartklädda, men de älskar varandra, lever för varandra och har en dröm om en annan, vackrare värld. De ska ta sig igenom smärtan tillsammans och bygga upp den rosaglittrande muren.som dom alla har drömmt om.

Lyckas dom? läs boken :)
Betyg 5
2005-01-31 19:01
Tror aldrig att jag tidigare haft så svårt för att läsa en bok som denna. Många gånger känner jag igen mig i Berny, vissa saker känns helt enkelt som att de är om mig, och jag trodde att jag var reda för att läsa boken, men uppenbarligen inte.

Boken handlar om Berny, en ung tjej, som mår psykiskt dåligt. Hon knarkar, super, festar och gör illa sig själv. Familjen verkar inte bry sig särskilt mycket i början, men tack och lov har hon i alla fall vänner.

Bernys språk är mycket bra, men jag tycker att det var lite irriterade när hon skrev "namn": och sedan det som en person sa. Men emellanåt skrev hon inte på det sättet.
Boken var också fängslande, men jag hade som sagt svårt för att ta mig igenom det. Emellanåt kändes det som att jag läste om mig själv, mina känslor. Vissa tabletter som hon åt har jag själv använt.

Hur som helst är detta är bra bok, även om det kasnke itne verkar så på det som jag skriver. Min recension kanske är lite luddig, men det kan inte hjälpas denna gång. Vill bara tillägga att det känns som att jag förlorat kontakten med en nära vän nu när boken är slut. Berny fick mig verkligen att komma nära inpå hennes liv och känslor. Jag hoppas av hela mitt hjärta att hon har det bättre idag. Går inte en dag utan att jag tänker på henne.
Betyg 4
2005-02-05 11:42
En sorglig & deprimerande bok som starkt berör läsaren!
Det känns så hemskt att allting som står i boken är sanning. Stackars Berny. Jag beundrar henne för att hon har orkat skriva en sådan bok om hennes liv. Det som är speciellt bra i boken är att hon inte har tagit några "omvägar" då hon berättar incidenter. Hon har gått rakt på sak! Bra bok.
Betyg 3
2005-02-21 17:40
Man ska inte läsa denna bok om man själv mår dåligt. Som Författaren själv skriver så "smittar" detta med att skära sig.

Boken är annars väldigt bra. Det är bra att någon vågar skriva om den ångest många människor bär och som uttrycker sig i sådan destruktivitet som att skära sig, dricka sig full, ta droger m.m

Men även om den är hemsk så andas den ändå positivitet och en styrka att klara sig. Att överbrygga all jävlighet.
2005-02-21 18:12
en hemsk men väldigt bra bok. bra skrivet och fängslande, men också ganska svår att ta sig igenom (i alla fall för mig).
anser dock att detta är en ytterst viktig bok som kan öppna ögonen på oempatiska tölpar.
Betyg 4
2005-03-04 18:54
Helt underbar bok. Älskar den.
Betyg 5
2005-03-07 14:42
Så vacker... Alldeles underbar..
Betyg 5
2005-04-09 14:18
tyckte likt de flesta på denna sida att detta var en väldigt bra och välskriven bok. Det skär in i mitt hjärta att någon som är lika gammal som mig skall behöva ha det så jobbigt. varje gång i boken Berny började må bra så höll jag tummarna att hon skulle få stanna "däruppe" och slippa sina demoner, tyvärr inser jag ju efter läst en hel del om hennes sjukdom att det aldrig tar slut. att rösterna aldrig tysnar helt. det jag är bekymrad över med den här boken är det faktum att jag har både läst och hört om små 14-15 åringar som tar tips från boken hur man skall skada sig. och som gör berny till sin största idol och känner sig som henne. skillnaden är bara att dem inte är som berny, för berny lider av en sjukdom. trots detta tycker jag boken är värd att läsa. vi behöver förstå ungdomar som växer upp med schizofreni.

ser fram emot nästa bok som jag hört hon sitter och skriver nu.

/Emma
Betyg 4
2005-04-18 17:17
Jag är drogad av denna boken. Jag kan inte överleva utan den en dag. Jag måste känna den i mina händer. Annars spricker jag.
Läser den varje dag,längtar till hennes andra bok.
Hon är en ängel som flyger bland trasigheten.
Hon är min drog. Älskar denna boken.!!!!
Betyg 5
2005-05-07 23:17
Jag tycker att denna bok var skitbra, men den var också ångerst fram kallande på något märkligt sätt. Kanske för att det finns vissa saker i handlingen som jag känner igen från mitt eget liv.
Betyg 5
2005-05-16 19:18
Jag älskade boken från första sidan. Berny skriver väldigt poetiskt, beskriver varje känsla till sin spets. Det gör ont att läsa. Jag har aldrig läst någon liknande bok och ingen bok har någonsin berört mig så. Hennes historia är så hemsk att man faktiskt ibland glömmer att detta har skett på riktigt, att detta är/var hennes syn på världen.

Man bör emellertid ha lite distans till bokens innehåll. Det är lätt att man tar till sig hennes känslor och gör dem till ens egna. Man måste ha i bakhuvudet att hon lider av en sjukdom. Tyvärr finns det ungdomar som tar efter hennes självskadebeteende, förmodligen i sökande efter uppmärksamhet. Som sagt, det krävs lite distans.

En självklart femma.
Betyg 5
2005-05-29 16:41
ursäkta alla zebra-flickor. Eller nej föresten gör inte det.

Det här var en av de sämsta böcker jag läst. Vackert och poetsikt språk? Haha bevare mig väl... Nej jag tycker att boken sög något otroligt. En tjej i mängden som har hakat på trenden att "det är coolt att må dåligt".

Betyg 1
2005-06-21 12:55
Stackars, stackars Berny... Kan omöjligt tänka mig in i hennes situation. Usch, sådant här är svårt att förstå.
Jag gillade språket i denna bok, den var ganska lättläst och svår att sluta läsa. En helt okej bok. Har svårt att bestämma mig för om den ska få en 3:a eller 4:a....hmmm...den får en 3:a, men helst skulle jag velat ge 3 ½...
Betyg 3
2005-06-29 11:30
Hon skriver bra, med tanke på hur ung hon är, Berny. Jag har rekommenderat boken till alla mina kolleger på barnpsyk, eftersom jag tycker Berny visar oss hur det är på andra sidan.

Jag tror faktiskt att det vilar en riktig författare innanför zebraskinnet, och när Berny får mogna, må lite bättre och börjar betrakta världen utanför sig själv så kommer vi att få läsa ännu mer intressanta berättelser.
Betyg 4
2005-08-07 17:59
Har alltid haft svårt att förstå mig på människor som är psykiskt sjuka och hur de kan vilja skada sig på det sättet. Jag jobbar ändå inom vården och ser psykiskt sjuka människor nästan dagligen.
Här får man följa Berny som skär sig dagligen för att demonerna säger det till henne.
Man får följa hennes liv från början till det att hon börjar bli bättre.
Man lever sig in i henne och försöker hjälpa den stackars tonåringen.
Flyttas hit och flyttas dit tvingas upp men vill ej...
Hemskt berättelse där ljuset kommer till slut....
Betyg 5
2005-10-13 18:10
Det här är en bok som verkligen berör mig. Ibland gör det nästan ont att läsa den, och jag kommer på mig själv med att sitta och kisa när jag läser. Som om det skulle hjälpa...
Det är skrämmande att det är så svårt att få rätt vård i dagens samhälle. Jag tycker alla som förespråkar neddragningar inom psykvården borde läsa den här boken. Inget barn ska behöva må så här dåligt.
Det lite svårt för mig att förstå HUR dåligt Berny mår, eftersom jag inte riktigt kan sätta mig in i hennes situation, men jag tycker ändå att boken ger mig mer förståelse för hur det kan vara att leva med en psykisk sjukdom.
Betyg 4
2006-01-07 20:48
Skall detta skräp få lov att kallas litteratur?
Betyg 1
2006-01-18 19:16
Det är den absoluta bästa boken ja har läst. de va ingen av mina kompisar som vågade läsa den, deras kompisar hade läst den och dom hade börjat skära sej . men ja kännde att ja va tvungen och läsa den . ja sräckläste med max 5 pauser på 3 dagar. ja gick inte ifrån boken. ja kännde mej bekant med berny på något sätt. ja skulle göra alllt för att få träffa henne . ! <3
Betyg 5
2006-01-29 19:53
en helt underbar självbiografi.

ibland vill man bara gråta sig igenom flera kapitel och ibland känner man sig så glad när allting är som det ska.
Jag gillar att den är skriven som om det vore en dagbok och ett kapitel behöver inte ha någonting att göra med föregående eller nästa.
Hur hon mår genom boken lyser igenom i språket och orden på ett sätt som jag inte sett i någon annan bok.

Den går inte a lägga ifrån sig och när man väl läst den så väntar man bara på att tiden ska gå så att man ine minns allting utantill, för då kan man läsa den igen.
Betyg 5
2006-02-06 21:30
Jag tror Bernys avsikt med boken är den allra bästa.Hon vill visa hur jävligt det är att ha ett självdestruktivt beteende men tyvärr får den rakt motsatt effekt på så många.Det har blivit en grej i sig att klä sig som Berny och färga håret svart-blont,ha änglakompisar och vända alla andra ryggen.Innan jag läste boken hade jag undrat var alla självutnämnda Vingklippta änglar,borderlinewannabes och Zebraflickor kom ifrån,och varifrån kom modet med tyllkjolar och tiaror?Svaret fick jag här och det var inte kul att inse.Jag blev faktiskt anti till boken,orättvist mot den,men så var det.Sedan sansades min syn på den en aning.Den är en rättfram skildring av helvete.Och ett symptom på samhällssjuka.
Det är synd för dem som verkligen mår skit som Berny,för indirekt har den här boken gjort att många har svårt att ta dem som verkligen skriker på hjälp på allvar.

Den är okej som litteratur betraktad,men det där superduperpoetiska som en del ser i den,det måste man nog ha en lite väl romantiserad syn på depressioner och psykisk sjukdom för att se.Det är inte vackert eller poetiskt,det är hemskt,fult och jobbigt.Ingen som vet vad det innebär vill ha det så.Ingen vill leva utanför samhället och sitta med änglakompisar och skära armarna så man får ärr för livet,som sitter kvar när man blivit vuxen och önskar bort dem.
Som förälder blir jag rädd när jag ser hur vanligt och modebetingat detta blivit.Ja,modebetingat.För det finns inte ett community där det inte finns mängder med vitsminkade som lägger ut bilder på sina rispade armar och jag ställer mig frågande och undrande.Vad har hänt sen jag gick i gymnasiet i början av nittiotalet?(jag skar mig,men visste ingen annan som gjorde det)Har samhället blivit så jävligt,skiter föräldrar så i sina barn idag eller har unga bara hittat ett nytt sätt att provocera vuxenvärlden?

Hennes "självterapi" har blivit en bibel för ungdomar som skriker på något slags uppmärksamhet,men som inte egentligen är varken schizofrena eller har borderline,utan tycker att det är rebelliskt och fint att vara destruktiv.Vet de som vill vara som Berny vad borderline är eller hur det är att vara anhörig till en borderlinepatient?
Jag,som barn till en borderlinepatient,tvivlar starkt.
Betyg 3
2006-02-22 18:40
Den här boken är värkligen läsvärd! Alla borde läsa den.
Betyg 5
2006-03-01 20:34
Mörk, destriktiv, blir bitvis lite "för mycket"
Betyg 3
2006-03-20 20:20
Denna boken är det bästa jag någonsin har läst . Det är en ärlig bok som retar alla som inte ser att verkligheten är som den är . Jag tycker att boken berörde mig nått otroligt . Jag är själv fast i detta , men jag har börjat friskna eftersom jag vågade söka hjälp när jag läste boken . Jag förstår inte riktigt hur man inte kan tycka om boken .

Den är värd 1000 st 5:or .
Betyg 5
2006-04-06 19:32
läste ut denna skrämmande och insiktsfulla bok på en kväll. Visst kan jag hålla med vissa om att språket inte alltid är det bästa tänkbara (men ha i minnet att tjejen är ung) och jag kan även förstå de som tjatar om romantiseringar av depressioner och andra psykiska störningar och dylikt. Blaha Blaha.Saken är den att jag tycker att boken är läsvärd trots detta (dock inte för redan självdestruktiva ungdomar som lätt frestas att skära bort ångesten som hon själv gjorde). Man kan studera litteratur i ämnet men aldrig fånga den riktiga känslan. Den insikten får man genom den här boken, som beskriver hennes sätt att uppleva sin schizofreni. Hon beskriver det dessutom bra.
Faktumet att hon skriver "Jag:" och sen fortsätter med hennes mening kan för vissa kännas jobbigt, men det tar faktiskt inte många meningar innan man kommit in i hennes sätt att skriva.
Vad jag inte kan förstå, utifrån andras recensioner, är hur vissa resonerar angående varför hon skrivit boken. Det är ju hennes terapi att skriva (!!) och visst är det en underbar bonus att andra får privilegiumet att läsa hennes berättelse. hennes tankar och känslor. hennes liv. Inte nog med att vi kan få större förståelse för sjuka, vi får även kunskap om hur den psykiatriska vården i Sverige fungerar och kanske väcks även en avsky gentemot detta.
Nä. fortsätt hylla människor som vågar och gör det inte till någonting annat än det är. Hennes terapi och en läsvärd bok om en verklighet man helst inte vill se.
Svarta och rosa kläder, leoparder och tiaror- det är inte mer än att man blir lycklig mitt i allt kaos, lycklig för att det finns människor som vågar sticka ut från DenGråMassan och lycklig över att någon berättar hur det är.

Massa cred, tankar och böner till Berny.Betyg 4
2006-04-14 15:05
Väldigt mycket prat om mediciner. Men jag tycker i och för sig inte det var fel. Men jag har hört att andra har retat sig på den grejen. Det var en intressant bok att läsa. Berny är mycket duktig på att skriva och att hitta ord för att beskriva det hon vill uttrycka. Hon är ung. Hon är stark. Hon är vilsen. Hon älskar. Hon är trött. Hon är besviken. Hon är rasande. Hon är sjuk. Hon är schizofren. Vad det är för något får vi ta del av i denna bok där Berny på ett otroligt vågat sätt blottar sig utan och innan. Det här känns så äkta så det nästan är obehagligt.
Betyg 4
2006-05-03 18:16
Berny berättar om sin smärta – sitt liv, om hennes kaos inombords, hennes ensamhet, plågor och rädslor. Man får följa hennes resa bland svarta demoner, rakblad, droger och behandlingshem.
Hon berättar även om det vackra i hennes liv, om glitter och änglar.

Denna bok berör och är otroligt starkt skriven. Den är tung och deprimerande smärtsam och läses med en klump i magtrakten.
Betyg 4
2006-05-18 20:00
En bra bok där man får följa Berny Pålsson från det ena psykhemmet till det andra. En bok jag själv rekommenderar, fast kanske inte till dem som är deprimerade, man får liksom en hemsk känsla när man läser boken och om man är nere själv kan man sjunka ännu lägre tror jag.
Hon är rädd, rädd för allting förutom sin änglafamilj som håller henne vid liv, men alla i familjen är trasiga, precis som Berny.
En läsvärd bok!
Betyg 4
2006-05-31 10:11
Otroligt stark.. tårarna trillade mer än en gång.
Betyg 4
2006-09-03 00:25
Det starkaste i den här boken är inte den otroligt starka berättelsen om hennes tragiska liv, utan hennes otroliga magiska sätt att skriva och uppleva världen på.
Betyg 4
2007-01-10 16:32
Det är en hemsk och gripande bok. Sanningen om hur hemskt ett liv kan vara slår en i ansiktet.
Betyg 4
2007-02-10 14:57
Jag har ännu inte läs klart hela boken, men när jag väl började läsa den kunde jag inte sluta. Den var så hemsk fast samtidigt var den rolig vissa stunder. När man läser boken är det inte som att bara läsa, man förstår henne och kan leva sig in i det hon säger. Det är helt klart en bok som jag råder fler till att läsa!
Betyg 5
2007-03-04 10:54
Så himmla bra. Det är synd att sjukvården är som den är idag och jag hoppas att jag kan vara med och förbättra den.
Betyg 5
2007-03-07 21:33
bästa boken jag någonsin läst !
Betyg 5
2008-01-04 16:08
Boken får betyg 3 av mig. Det är spännande att läsa andras livsskildringar.
Betyg 3
2008-02-16 16:48
Verkligen en vacker och skrämmade bok.
Älskade den får första till sista sidan. Den är otroligt välskriven och genomarbetad. Och man förstår hur Berny känner sig, även om man aldrig kan förstå det riktigt.

Underbar och Skrämmande, <3
Betyg 5
2008-04-12 17:29
UNDERBAR!! en utav få böcker som gjort att jag kommit på gränsen till tårar. Ibland funderar jag över om jag är psykiskt störd, men om jag skulle bli så ser jag en väg ut redan!
Betyg 5
2009-01-23 14:49
Jag grät under hela första delen av boken. Det gick inte att lägga den ifrån sig på kvällen, jag fick riktigt tvinga mig till det.

För att gå emot strömmen tänker jag säga att de är en läsvärd bok för ALLA. Jag tror att det kan vara bra för personer som mår dåligt att läsa boken för den inspirerar till livskraft. Det huvudsakliga syftet med boken , som någon redan nämnt, är självterapi och därför tror jag inte att hon på något sätt försökt påverka språket i boken. Det är ärligt och rättfram utan massa omvägar och omskrivningar för att komma fram till något som nästan är det hon vill säga och mängden läsare missuppfattar.

Jag tycker språket är poetiskt, just för att det är så rakt på sak. Många kanske tycker att det ser simplet ut, hennes sätt att sätta ihop orden till meningar, men jag vet att jag själv skulle få kämpa väldigt mycket för att få någonting så rakt och speciellt när andra ska läsa det.

Det är hemskt och fel på alla tänkbara sätt att hon inte får den hjälp som hon faktiskt behöver. Hon bokstavligen skrek efter hjälp större delen av sin uppväxt och jag kunde efter endast ett par sidor säga att hon är schizofreni. Jag har bara läst psykologi a på gymnasiet och kan ställa den diagnosen utan tidigare påverkan av andra som läst boken. Visst har hon drag av borderline också men det är ändå de schizofreniska symomen det finns flest av.

Till dig som sa att hon bara var en i mängden självdestruktiva ungdomar säger jag att du nog ska läsa boken igen så att du kanske förstår vad den faktiskt handlar om. Fast du kanske tror att schizofreni är en vanligt sjukdom som var och varannan ungdom har?

Läs boken och njut! Ta tillvara på Bernys berättels på det sätt i vilket syfte den publiserats - att visa alla ungdomar och vuxna att det går att ta sig ur ett självdestruktivt beteende och det är den ända vägen till ett vettigt liv. Du förstör både för dig själv, dina vänner och din familj genom att ha ett så starkt självdestruktivt beteende som Berny hade. Sök hjälp, prata med folk du litar på, ha tillit. Om du som vuxen ser en ungdom med problem tänk på att det sälla hjälper att låtsas som att det inte finns. Barn ser, hör och vet mer än vi någonsin anar och det är just därför ni ska prata med era barn och ungdomar om era problem.

Återigen - läs boken och låt dig ispireras till livskraft

Vikkan
Betyg 5
2009-02-21 19:18
En jälva skitbok ju. Egentligen.
Betyg 1
2009-03-13 00:36
Väldigt enfomig och förutsägbar bok. Dock älskar jag hennes sätt att skriva. Den nakna och brutala poesin. Men det är också det enda som var läsvärt
Betyg 2
2009-04-19 01:08
Till RUNKO: Va hade du tänkt dig om en sån bok??? Klart den är förutsägbar de är alla böcker. Enformig KLART DEN ÄR DET!?! Det är ju hennes liv hon skriver ner så att vi andra människor ska kunna ta del i denna sjuka värld vi lever i bland inkompetenta läkare och psykologer bland annat.
(Väldigt enformig och förutsägbar bok) skrev du, sätt in ordet liv istället för bok. Väldigt enformig och förutsägbar LIV, Boken är hennes liv om du fattar va ja menar det du tycker är enformigt för dig är vardag för henne, tänk innan du ska försöka va någon bokdömmare. Så nu e jag färdig med dig.

Jag älskar boken! Det är j*vligt starkt av henne att kunna blotta sitt liv, inte bara genom boken utan ställer upp i TV och pratar om det. STARKT JOBBAT TJEJEN, Att en sån liten människa kan RESA sig från ett sådant gigantiskt FALL är helt otroligt, jag e super glad för hennes skull. Tänk va många tjejer hon har hjälpt med denna bok, Kör Hårt Berny =0)


Betyg 5
2009-04-19 01:41
En stark bok som berör och väcker känslor i mig. Men det är hemsk att se att boken har blivit en trend och att friska tjejer vill vara som Berny. Jag har en del erfarenhet av trasiga själar och det finns inget vackert i det bara hemskt tragiskt.
Betyg 4
2009-10-27 17:37
Jag blev fast. Men det gäller att ha ett starkt psyke för att läsa den
Betyg 5
2009-11-16 18:56
Jag älskar den! En av de absolut bästa böckerna jag någonsin läst!
Betyg 5
2010-03-31 21:21
Jag tycker mycket om den här boken, läste den när jag själv var deppig och den blev en liten tröst... beundrar Berny för att hon vågar dela med sig av sin historia.
Betyg 4
2010-08-27 18:46
Hade velat ge denna bok noll poäng. Men den kan endå få ett då den är OK att läsa i rent underhållningssyfte.

Den är pinsam, pubertal och patetisk.
Den är inte välskriven och språket och fantasierna tillhör en 12åring.

Relationerna och händelserna är överdrivna..

Betyg 1
2010-12-29 23:07
Vissa scener var lite oklara och jag kände att jag själv blev gnska deprimerad av att läsa den...
Betyg 2
2012-02-05 09:44
Boken är ett perfekt exempel på hur det kan gå för vissa. Det visar sanningen om hur en meniska kan ha det och hur hon gör för att överleva.
Boken är också farlig, man kan få fel uppfattning om den och själv bli psykiskt skadad på kuppen.
Jag har läst boken och kan säga att det bara är ren poesi!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vingklippt ängel
Liknande böcker:
Bytet
 N. Klein
A. Lena Persons hjärte..
 S. Nordenswan
Ensamheten
 I. Andersson
Kantstötta porslinsugg..
 M. Estling Vannestål
Om jag ger dig ett barn
 A. Zachrisson
Mocka
 T. De Rosnay
Maggies barn
 I. Frimansson
But I have to hurt you..
 I. Frimansson
Innanför murarna
 M. Ernestam
Samma Författare: