bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
K
 K. Frostenson
Borstalpojken
 B. Behan
Mannen från de tysta v..
 L. Andersson
Mannen från de tysta v..
 L. Andersson
Berättelse om ett liv
 P. Handke
Ofrivilligt sexobjekt..
 U. Björkman
It's so easy ( och and..
 D. MCkagan
Osynligt sjuk : medan..
 K. Thunberg
Boken om Anna Book
 A. Book

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerI skuggan av San Siro

 
Författare: Martin Bengtsson
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, hälsa, kärlek, framtid
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9172638869
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Martin Bengtssons pojkdröm gick i uppfyllelse då han endast 17 år gammal fick ett proffskontrakt med den italienska fotbollsklubben Inter. Nio månader senare vaknar han upp på ett sjukhus i Milano efter att ha försökt ta sitt liv. Vad hände egentligen och hur kunde allting bli så fel?

Martin Bengtsson hade som så många andra ungdomar en dröm om att bli fotbollsproffs. När han var tio år gammal bestämde han sig. Han tränade tre timmar dagligen, försakade skola och vänner och till slut gick hans dröm i uppfyllelse. På två år tog han sig från en liten kvartersklubb IK Sturehov, via Örebro SK till spel i allsvenskan och slutligen ett proffskontrakt med Inter i Italien.
Men bakom framgången finns en väg kantad av identitetskris, sexmissbruk, tränarbråk, möte med den stora kärleken, droger, ensamhet och tristess. Efter nio månader som proffsspelare i Italien får framgångshistorien ett dramatiskt slut då Martin försöker ta sitt liv genom att skära upp sina handleder i duschen. Han hamnar på Milanos psykiatriska sjukhusavdelning och skickas hem till Sverige.
Om den här resan vill Martin berätta och för första gången får vi nu ta del av en helt vanlig svensk killes berättelse om livet i en av världens största fotbollsklubbar. Martin är kritisk till både den svenska och utländska fotbollsrörelsen, och menar att de unga talangerna drillas till fotbollsrobotar utan egna åsikter och känslor. Det är de feta kontrakten och klubbarnas prestige som styr medan ett genuint engagemang för ungdomarna och deras möjligheter att utvecklas till hela individer saknas.

Medelbetyg: 3,6 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av I skuggan av San Siro :


maja78 2008-04-12 19:28
Jag tycker boken var lite rörig å ganska haffsigt skriven.
Betyg 3

thorzenius 2009-05-12 16:16
Klart läsvärd, men kunde ha blivit en femma. Det som saknas är djup och känslor. Visst får man reda på hur Martin kände sig men den känslan smittar inte av sig på läsaren så som den kan göra om boken är riktigt bra skriven.
Att berätta om en hel fotbollskarriär med glädje, framgångar, sorg, motgångar, händelser, känslor, självmordsförsök, etc. etc., på 171 sidor, det håller inte.
Boken borde ha det tredubbla antalet sidor för att ge sig själv en chans. Ett nytt försök och mer tid och utrymme, då skulle boken kunna bli en fullträff.
Betyg 3

Marre 2010-12-29 22:57
Den var helt underbar!!
Betyg 5

Cinderella 2011-01-29 12:05
Den är bra och läsvärd!
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till I skuggan av San Siro


  Köp boken som film på cdon: