bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blodshämnd
Den andra systern Boleyn
Den första hustrun
Den röda drottningen
Den vita drottningen
Förbjudet
I drottningens närhet
Jungfruns älskare
Liknande böcker:
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Lammet och stormbocken
 H. Linderholm
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne
Leo
 U. Lundberg
Silvretsrike
 C. Iggulden

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerArvet efter Anne Boleyn

 
Originaltitel: The Boleyn inheritance
Författare: Philippa Gregory
Genre: Historisk roman
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9171306994
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


År 1539 i England. Henrik VIII börjar bli gammal och sjuk. Han har haft tre fruar men han har bara en arvinge, ett spädbarn. Han måste gifta sig igen och nu är det den unga Anna av Kleve som är föremål för kungens uppvaktning. Anna av Kleve gör allt för att komma ifrån sin tyranniske bror, hon vill till och med gifta sig med den sjuke tyrann som avrättat och avsatt sina tidigare hustrur. Anna kommer till England utan att kunna språket och hamnar i ett hov fyllt av intriger. Hennes förtrogna blir hovdamerna Katarina Howard och Jane Boleyn. Jane Boleyn är veteran vid hovet och en mästare på att finna och sprida information. Hon får i uppdrag att se till att hennes släkt, som hamnat i vanära efter halshuggningen av Anne Boleyn och Janes make George, nu får upprättelse. Och när kungen börjar titta beundrande på Katarina Howard ser släkten sin chans. Men kan Katarina, med sin ungdom och sitt flirtiga sätt anpassa sig till ett liv som drottning av England, gift med en mycket svartsjuk och döende man? Och vad händer med Anna om kungen väljer att gifta om sig ännu en gång?

Utdrag ur boken:
Sedan min trolovning är det som om drottning Anne lyft upp till himlen under fullständig tystnad. Jag varnas, varnas ständigt, för att kungen av England inte tolererar ett lättsinnigt beteende hos sin hustru, men ingen säger att han skulle kunna göra mot mig så som han gjorde mot Anne Boleyn. Ingen varnar mig någonsint för att även jag skulle kunna tvingas att lägga huvudet på stupstocken för att halshuggas på grund av påhittade felsteg.

Medelbetyg: 3,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Arvet efter Anne Boleyn :


okidoki 2008-04-11 17:18
En grym och sjuk tyrann och ingen vågar ingripa. Två tredjedelar var riktigt intressant. Katherine Howard får jag inget grepp om. Hon var 16 år när hon halshöggs.
Betyg 3

Sarah91 2009-08-19 14:20
En klart intressant historia, speciellt eftersom den är verklighetsbaserad. Jag gillar att den följer tre (väldigt olika) kvinnors liv.
Värd att läsas.
Betyg 3

bonadea 2012-06-25 06:23
Arvet efter Anne Boleyn handlar om Henrik VIII:s fjärde hustru Anna av Klave och om Katarina Howard som får ingå i Annas hov. Philppa Gregorys böcker skildrar 1500 talets England , hennes huvudpersoner är alltid kvinnorna och hon är mycket nogran med facta så hennes böcker är inte bara spännande utan även lärorika. Hon har tidigare utgivit Blodshämnd 1988, Det utvalda 1989, förbjudet 1999, Den andra systern Boleyn 2003, I drottningens närhet 2004 ,Jungfruns älskare 2005 och Den första hustrun 2007.l
Ska man bara läsa en av de så rekomenderar jag Den Andra Systern Boleyn men alla hennes böcker är fruktansvärt bra , den andra systern Boleyn är bara lite bättre .
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Arvet efter Anne Boleyn


  Köp boken som film på cdon: