bokrecensioner boktips

Förbjudet

Författare: Philippa Gregory
Genre: Historisk roman
ISBN: 9177117638


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Prästdottern Frances Scott har/tvingats gifta in sig i en handelsfamilj. Hon är av adlig börd men bristen på pengar har tvingat henne att acceptera Josiah Coles frieri. Det är ett handelsavtal av förnuftsskäl: Josiah försörjer Frances och hennes adliga bakgrund ska ge Josiah viktiga affärskontakter.

När ett av Josiahs skepp går underblir Josiahs ekonomiska situation desperat. Han måste snabbt få inkomster och lockas in i den lukrativa slavhandeln, men när skeppet medslavarna äntligen anländer är slavarna i mycket dåligt skick. Då får Joslahs syster en idé. Bland Londonsaristokrater är det modernt att ha svarta tjänare och priserna är höga. Josiah ger genast Frances order om att lära de slavar som överlevt att tala engelska och uppträda civiliserat.

Frances har aldrig tidigare mött svarta människor. Mötet med slavarna blir en chock och hela hennes världssyn skakas i grunden. Hon passar inte in i köpmännens cyniska värld men har inte heller förstått hur skyddat hon hittills levt.

En av männen har ett fantastiskt språksinne och han och Frances får omedelbar kontakt. Men känslorna mellan dem är förbjudna. Frances lever på nåder i sin makes hem och slaven Mehuru är Josiahs egendom. Deras kärlek är dödsdömd.

Philippa Gregorys svepande kärleksdrama har filmats av BBC och köpts in av TV4.Medelbetyg: 2,8 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Förbjudet :
2006-04-09 17:48
Hej!
Orealistisk bok som jag ändå var tvungen att komma igenom för jag ville veta hur det slutade. Historien är förskönad och vill man läsa om slavhandel och hur det var så är detta nog inte rätt bok.
Betyg 2
2006-09-29 12:54
Ganska ok bok!
Betyg 3
2007-04-18 08:57
En bra bok när man väl har kommit igenom den. Den var lite trög i början, men den blev bätttre ju längre man läste.
Betyg 3
2007-08-30 11:19
Blev inte särskilt imponerad. Absolut ett av Gregorys sämre verk. Inte särskilt trovärdigt, och -det är ju Philippa Gregory vi talar om - väldigt romantiskt.
Ingenting särskilt, har läst liknande förut.
Betyg 2
Liknande böcker:
Aftonen och morgonen
 K. Follet
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö
Karolinas Poltava
 E. Rydsjö
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
Cilkas Resa
 H. Morris
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield