bokrecensioner boktips

Den röda drottningen

Originaltitel: The Red Queen
Författare: Philippa Gregory
Genre: Historisk roman
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789173517683


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I inbördeskriget som kallas rosornas krig stred två släkter mot varandra. I varje släkt fanns en mäktig kvinna, beredd att offra allt för Englands tron. Här får vi följa Margaret Beaufort - den röda drottningen.

Margaret Beaufort är övertygad om att hon och hennes ätt, släkten Lancaster med en röd ros i vapenskölden, är satta att härska över England. Men hennes ambitioner ignoreras, till och med av hennes egen mor. Sviken av alla och bortskickad till Wales för ett kärlekslöst äktenskap smider Margaret planer. Hennes son ska i alla fall inte glömmas bort. Hon bestämmer sig för att han en dag ska bli Englands kung, oavsett vad det kommer att kosta henne, England eller den lille pojken.
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den röda drottningen :
2011-12-29 11:47
Den här romanen läses enbart för de historiska fakta och spekulationer om vad som skedde när Tudors kom till makten. Rosornas krig i England är minst sagt svår att begripa. För den intresserade av engelsk historia alltså, ingen gripande romantik.
Betyg 3
2016-11-07 06:05
Ännu en underbar historisk roman av Philippa Gregory, hennes böcker är fantastiskt bra och Röda Drottningen är inget undantag. Det är mitten av 1400 talet och och oro i landet när konungen blir sjuk och oförmågen att styra landet, och andra ser sin chans till tronen.
Margareta Beufort drömmer om att gå i kloster och att Gud talar till henne men vad hon vill ignoreras av familjen som har andra planer för henne.
Jag älskar Philppa Gregory, den röda drottningen är bra men den är inte lika bra som hennes tidigare böcker.
Betyg 3
Liknande böcker:
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
Cilkas Resa
 H. Morris
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Lammet och stormbocken
 H. Linderholm