bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Silvretsrike
 C. Iggulden
Den obetänksamme älskaren
 L. Panduro
Lånat silver och kross..
 E. Klingberg
Ett julmirakel om dage..
 P. Alexander
Tango i Tabernaklet
 K. Brunk Holmqvist
Vaxade juveler och brä..
 E. Klingberg
Folk med ångest
 F. Backman
Skogsnävan
 K. Brunk Holmqvist
Totalskada
 H. von Zweigbergk
Resa i månljus
 A. Szerb

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMandelplockerskan

 
Författare: Simonetta Agnello Hornby
Genre: Roman
ISBN: 9100114987
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När Maria Rosalia Inzerillo går ur tiden drar skvallret igång i den lilla sicilianska byn: en enkel hemhjälp som tycks ha styrt i den familj hon tjänat på ett högst märkvärdigt sätt, och nu alla dessa anslag om hennes död - till och med en publicerad dödsannons i Siciliens största tidning! När begravningen förrättas är kyrkan ovanligt nog fullsatt, nästan alla har tagit sig dit, några för att hedra den bortgångna, de flesta av ren nyfikenhet. När så en av traktens fruktade herrar plötsligt står i dörren, om än bara för något ögonblick, får samtliga huvudbry. En så mäktig man på en hemhjälps begravning, det är något lurt med alltihop och byborna får ytterligare bränsle för sitt skvaller. De har fullt upp, det lyssnas vid dörrar, det kikas i titthål men sanningen känner endast ett fåtal.
Mennulara, som hon kallades sedan sin tid som mandelplockerska, har onekligen spelat en roll i snart sagt alla dessa människors liv. Men främst har hon haft en avgörande betydelse för familjen Alfallipe som hon tjänat sedan hon var tretton år. Något de numera vuxna barnen inte tycks ta någon större hänsyn till, deras enda önskan nu är att få reda på var Mennulara gömt sitt testamente. Ett våldsamt intrigerande tar vid. Mennulara har iscensatt en sofistikerad skattjakt vars regler de giriga familjemedlemmarna inte riktigt lyckas vare sig följa eller helt förstå, något som kommer att stå dem dyrt. De nyfikna byborna iakttar med stigande förundran familjen Alfallipes mycket egendomliga beteende samtidigt som de bidrar till ryktesspridningen genom sina egna berättelser om Mennulara. När sanningen väl uppdagas avslöjas en historia långt mer häpnadsväckande än de nyfikna byborna någonsin kunnat föreställa sig. Och för barnen Alfallipe har problemen bara börjat.
Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mandelplockerskan :


Rosa 2008-03-26 12:54
En piga dör. Nu börjar skvallret, förtalet och spekulationerna i den lilla byn. Vem var hon, varför hade hon sådant inflytande hos sin arbetsgivare, var fick hon alla pengar ifrån?

Boken är otroligt rörig med massor av namn som det är svårt att hålla ordning på. Det blev riktigt segt och någon spänning eller nyfikenhet på vem pigan var byggdes aldrig upp för mig i boken.

Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mandelplockerskan


  Köp boken som film på cdon: