bokrecensioner boktips

Karriär & köksbesvär

Originaltitel: Undomestic Goddess
Författare: Sophie Kinsella
Genre: Humor
Ämnesord: humor, kärlek, romantik, chiclit
ISBN: 9171308636


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det här är berättelsen om en flicka som behöver ta det lugnt. Som behöver finna sig själv. Som behöver bli kär. Och som behöver upptäcka hur man använder ett strykjärn.

Samantha är jurist på en stor advokatfirma i London. Hon arbetar dygnet runt, har inget socialt liv och det enda hon vill är att bli den yngsta delägaren någonsin. En dag begår hon ett misstag, ett misstag som hotar hela hennes karriär. Istället för att stanna och försöka fixa till det lämnar hon ­desperat kontoret och hoppar på ett tåg utan att ens se vart det går. Hon kliver av vid en okänd ­station och går på måfå fram till ett av husen. När hon ringer på dörren tror familjen att hon söker jobbet som hembiträde. Utan att veta hur det har gått till har Samantha tackat ja och satt igång med sina nya arbetsuppgifter.

Samanthas arbetsgivare anar inte att de har anställt en Cambridgeutbildad advokat med en IQ på 158 - och Samantha vet inte ens hur man sätter på ugnen. Men kanske, kanske är hon inte så hopplös på hushållsgöromål som hon tror. Kan hon, med lite hjälp, hålla sin bakgrund hemlig och därmed hålla sig gömd för sin mamma och sina arbetskamrater? Och hon kan kanske också passa på att lära känna den trevlige trädgårdsmästaren...

Medelbetyg: 4,09 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Karriär & köksbesvär :
2008-05-18 19:42
Detta är nog en av de roligaste böckerna jag läst på väldigt länge.. En bok som bara "måste" läsas om man vill ha både komedi å romantik...

Sophie Kinsella är författare och före detta ekonomijournalist, hon skriver lättsamt och med mycket humor. Hon bor i London med make och tre barn. Hennes böcker har sålts i miljonupplagor över hela världen och översatts till fler än 30 språk.
Betyg 4
2008-10-10 13:25
En smårolig bok som man kan drömma sig bort i.
Betyg 4
2008-11-09 15:16
Detta var en bra bok. Inte så djup, mer sån där läsning när man inte orkar tänka och fatta så mycket. Eller när man bara är glad och vill läsa en glad bok. :D
Betyg 5
2009-02-23 22:37
Lättläst och kul bok! Man kan drömma sig bort en aning.. Underbara landskap... underbar kille.....

Läsvärd, om man bara läser för nöjets skull =)
Betyg 4
2010-03-16 17:10
Älskar att läsa Kinsellas böcker som alltid får mig att le. Kan inte annat än att rekommendera den om man vill drömma sig bort lite och bara njuta av Samantha som ställer till det för sig.....
(Betygt är dock en svag femma)
Betyg 5
2010-07-21 17:28
Boken var lättsam och glad även om det är en bok man inte kommer komma ihåg en månad efter man läst den är den rolig och läsvärd. Den hade fått en fyra om slutet varit bättre för det var det tråkigaste och lamaste jag läst på länge, tyvär. Boken sjönk ganska mycket i mina ögon efter slutet men den får ialla fall en trea för härlig underhållning fram till slutet.
Betyg 3
2011-04-05 23:31
Kinsella har ett sätt att skriva lättsamma böcker som gör att man inte riktigt vill lägga ner boken förrän man läst det sista ordet. Den här boken kändes sådär till en början, men den växte och växte!
Betyg 5
2011-11-27 17:55
Karriär och Köksbesvär är ännu en fantastisk bok av Madeleine Wickman (mest känd för Sophie Kinsella). Hennes förmåga att kunna skriva så korrekt och kunna lägga in skämt på exakt rätt ställen är något jag beundrar väldigt mycket.
Jag är dessutom stolt över att säga att hon från och med nu läggs på listan utav mina favorit författare. Mest på grund av att hennes böcker alltid får mig att bli så avslappnad och full av skratt, ingen av hennes böcker har någonsin gjort mig besviken och det gör inte den här heller. Jag har skrattat mig igenom halva boken och undrar hur Samantha hela tiden lyckas trassla in sig i så mycket trubbel hela tiden och hon är ju inte i heller lite förvirrad och förvirrande eftersom att hon aldrig tycks kunna bestämma sig för något.
Trish är ännu en älskvärd karaktär som också är väldigt dum i huvudet, men inte på ett irriterande sätt utan på ett väldigt roligt sätt. Så jag har skrattat väldigt mycket åt henne också.

Om jag måste klaga över något med den här boken så får det bli att det blev i slutet väldigt irriterande att Samantha aldrig kunde bestämma sig. Hon gick fram och tillbaka hela tiden utan att veta vad hon ville, men trotts det så blev jag glad över det beslut hon tog tillslut.
Betyg 5
2013-02-11 18:39
Författaren har verkligen lyckats frambringa en bok som det är en omöjlighet att inte le, fnittra, och i vissa fall, skratta åt. Hennes förmåga att trycka in rätt skämt och utomordentligt adekvata repliker på rätt ställe är helt fantastiskt.

Boken i sin helhet var det inget direkt djup i. Språket är vardagligt och är man som mig väldigt intresserad av att bli jurist så passar denna bok utmärkt i och med att det i vissa sekvenser av boken framkommer hur jurister arbetar och hur klipska och intelligenta repliker de kan ge.

Humorn var det mest framträdande i denna bok. Otroligt kul att det finns författare som denne som vet exakt, till punkt o pricka, när hen ska inflika vad. Och så kan man spekulera i hur stor grad det tycks ok med att boken, som jag upplevde, var väldigt vinglande i innehållet. Men trots det så förmår jag att ge denna underbara bok en välförtjänt 4:a! Bra Sophie!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Karriär & köksbesvär
Liknande böcker:
My Dad Wrote a Porno
 R. Flintstone
Vuxenkruxet
 T. Järvheden
Dickie Dick Dickens
 R. Becker
Drottningen i kassan
 E. Petersson
Tackar som frågar - Hi..
 J. Dielemans