bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMias systrar

 
Författare: Mia Eriksson
Genre: Roman
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9185785032
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Mia Eriksson fick en fristad i USA, men ända sedan hon tvingades gå under jorden har hon stått i kontakt med medsystrar. Kvinnor som likt Mia själv slåss för sin och barnens överlevnad. Några av dem vill hon försöka hjälpa…

Mia Eriksson - från Gömda, Asyl och Mias hemlighet - berättar här tillsammans med Kerstin Weigl om tre vanliga svenska kvinnors liv på flykt undan våldsamma män.

Veronika lever med misshandel och hot från sin förre pojkvän, men det är han som av tingsrätten ges vårdnaden om deras gemensamma son. När hon får pojken tillbaka blir konflikten livsfarlig.

Leila flyr den svenska småstaden samma dag hon ska gifta sig. 17 år gammal börjar hon sitt ensamma liv, utan familj och vänner.

Anette lämnar Sverige för USA i hopp om att kunna skapa ett nytt liv för sig och dottern. Men för att få stanna i landet måste hon ingå ett riskabelt skenäktenskap.Medelbetyg: 3,6 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mias systrar :


Elinbj 2008-03-16 10:21
Samma genre som Asyl och Gömda. Nu är det Mia själv som berättar om tre kvinnor som hon har hjälpt från män som misshandlar dem. En mycket bra och gripande bok. Boken blev dock lite rörig när kapitlen hoppade mellan kvinnornas berättelser. Språket var inte alltid heller det bästa. Jag ger boken ändå höga betyg för att jag tycker att ämnet är så viktigt att uppmärksamma. Alla som har läst Alsyl och Gömda rekomenderar jag att oxå läsa denna bok.
Betyg 4

Tittih 2008-09-23 19:42
3 fruktansvärda, sanna berättelser. Håller med föregående läsare om att det blev lite rörigt när det hoppades mellan de olika berättelserna.
Betyg 4

Phenomena 2008-12-27 17:35
I denna bok får man följa tre kvinnors liv på flykt från våldsamma män. Tre starka, gripande och förlamande berättelser.
Betyg 3

Ninni_1960 2009-07-19 14:22
Ännu en bok om misshandlade kvinnor. Lite rörig då det hoppas mellan bokens huvudpersoners berättelser men inte värre än att jag klarade av att hålla isär dem.
Det kan inte skrivas nog mycket om kvinnomisshandel och tyvärr är dessa berättelser sanna.
Betyg 4

bonadea 2011-04-24 11:10
Mias systrar var mycket bättre än de två tidigare böcker om Mia. Kvinnomisshandel är ett viktigt ämne och det är jätte bra att det skrivs om det, men jag tror inte det finns inte så mycket mer att skriva om Mia s liv, och därför kändews Mias hemlighet bara så framtvingad och Mia framstog som en mycket osympatisk person. Men Mias systrar handlar om tre helt andra kvinnor och Mia själv har bara en liten roll i bakgrunden vilket gör boken mer läsvärd.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mias systrar


  Köp boken som film på cdon: