bokrecensioner boktips

Den svarta opalen

Författare: Tamara McKinley
Genre: Roman
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9137122916


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Miriam Strong är härskarinna på den stora egendomen Bellbird Station, där man föder upp hästar. Hon är allvarligt sjuk och har bara en kort tid kvar att leva. När hon går igenom familjens gamla papper hittar hon en speldosa, ett fynd som ger henne en förklaring till vad som egentligen hände när hennes far försvann spårlöst i en gruvort. Hon tillkallar en advokat från Brisbane, den stilige unge Jake Conner, och för honom berättar hon sin familjs dramatiska öde från 1800-talets Irland till nutida Australien – en historia fylld av invecklade och trassliga relationer.

Medelbetyg: 3,5 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den svarta opalen :
2004-04-01 13:39
En bra roman som har det mesta, spänning och lit passion. Helt klart en författare jag vill läsa mera av. Hon har tidigara skrivit Matildas sista vals, Jakaranda och Stormblomma.
Betyg 3
2004-08-16 12:14
Jag tycker om denna bok, men det som gjorde att jag föll för boken att författaren beskrev Australien så fint.
Betyg 3
2005-10-23 16:38
en verkligen bra bok. jag tyckte inte särskilt mycket om bokchangren deckare, inte förrän jag läste tamaras underbara deckare :)
och jag e dessutom en "historiska-romaner-älskare-och-letare" så jag vill väldigt gärna att ni (om möjligt) ger mig boktips, på såna- som ovan nämnda böcker...
Betyg 5
2006-10-16 13:59
Jisses, vad man allt utsätter sig för när man har glömt att ta med en bok att läsa på tåget! Köpte denna i förbifarten i pocketshopen på stationen. En lättläst bagatell som man glömmer lika fort som man lägger den ifrån sig. Funkar om man ligger hemma med 40 graders feber och inte orkar koncentrera sig alls. Men visst, jag läste ut den, och dog inte av leda under tiden, det är bara inte min typ av bok. Visst är beskrivningarna av både Irland och Australien fina, men inte särskilt djupa, de lämnar inget bestående intryck, helt enkelt. Personerna och deras öden lyckas hålla läsarens intresse uppe tillräckligt för att läsa klart boken, men inte heller de lämnar något avtryck i minnet. För min del helt enkelt en nödlösning, när annat läsbart inte finns att tillgå!
Betyg 2
2016-04-03 10:53
Boken omnämns i kategorin deckare, men det tycker jag inte den passar in i. En ganska trög berättelse och mycket hemlighetsmakeri om ifall man hittat eller inte hittat det som i puffen till boken kallas "ett oväntat fynd"... Inte en av McKinleys bättre, men en fullt läsbar bok.
Betyg 3
Liknande böcker:
Nej och åter nej
 N. Lykke
Misstagens bok
 S. Bjerg
evangelium enligt pantera
 h. linderholm
Renoveringsobjekten
 E. Åhman Owetz
Nattavaara
 T. Engström
Dagar utan slut
 S. Barry
Amado Mio
 P. Pasolini