bokrecensioner boktips

I stormens öga

Författare: Tamara McKinley
Genre: Roman
Ämnesord: natur, kärlek, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9789170013


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Olivia Hamiltons mamma dör uppdagas en hemlighet som varit väl förborgad i över trettio år. I en gammal sekretär i moderns hus i London finner Olivia några undangömda dokument. Det som där antyds är så överraskande att det fullständigt ändrar bilden av det förflutna ...

Olivia bestämmer sig för att nysta upp historien, och tillsammans med sin vän Giles beger hon sig till barndomens hemtrakter. Året är 1947 när de lämnar det krigshärjade Europa och reser till den lilla staden Trinity i norra Australien för att följa spåret bakåt i tiden. För Giles del innebär resan dessutom en hemlig prövning - om han avslöjar sina känslor för Olivia riskerar han en vänskap som betyder allt för honom.

Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av I stormens öga :
2007-07-16 11:47
Genom hela boken byggs spänningen upp och jag förväntade mig ett helt annat slut - jag måste erkänna att jag blev besviken. Jag förväntade mig en bättre lösning av författaren.
Olivia(huvudperson) berättar inte mycket och man vet väldigt lite hela tiden, och när man sen får veta vad hon funderat/letat svar tyckte i alla fall jag att det var väldigt lite, en "lätt" lösning.

Det finns fler historier i en, de olika karaktärernas historia, och de flätas allt mer samman. Jag tyckte om att hon skrev på det sättet.

Fram till slutet tyckte jag om boken, men man fick hela tiden vänta på detaljerna, man fick inte reda på nästan något. Det gör boken lite långtråkig. Hade slutet senare varit så som jag förväntade mig, alltså "smartare", hade det nog inte gjort så mycket att allt var lite utdraget.
Jag tycker om att försöka lösa gåtan medan jag läser, men det gick inte riktigt i den här boken.

En bra sommarbok, lättläst och perfekt för slöläsning.
Det dåliga slutet drar ned betyget. En svag trea.
Betyg 3
2016-03-27 15:48
Spännande, spännande! Nästan som en TV-serie. Ljus kastas över små, små delar av plotten men nya frågor dyker upp och man fortsätter läsa och läsa för att få veta hur det går. Oväntad upplösning... En riktigt bra bok! Inget snusk. Inget obskyrt. Rekommenderas!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till I stormens öga
Liknande böcker:
Stanna hos mig
 A. Adébáyò
Barn av ensamheten
 M. Sandemo
Den sista kvinnan
 A. Olafsdottir
Normala människor
 S. Rooney
Hjärtslagen
 E. Dahlbeck
Snälla, krama mig
 A. Gréen
Vårströmmar / Vårflod
 I. Turgenjev
Midsommarnattsdrömmar
 B. Ohlsson