bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Det brinner på berget
Liknande böcker:
Besök
 E. Gelotte
Krönikan om Ylva Alm 1..
 I. S. Skjelbakken
Alarm
 M. Sandemo
Dödskallefjärilen
 J. Wolkers
Det kommer en morgondag
 A. Zachrisson
Till minne av en villk..
 J. Gardell
Kärlekens Antarktis
 S. Stridsberg
Lene
 H. Møllehave
Spelaren
 F. Dostojevskij
Månskensryttarna
 M. Lide

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerI skuggan av Taj Hotel

 
Originaltitel: Baumgartner's Bombay
Författare: Anita Desai
Genre: Roman
Utgivningsår: 1988
ISBN: 9171608966
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I skuggan av Bombays magnifika Taj Hotel lever Hugo Baumgartner tillsammans med en skara ömt älskade havvilda katter. Hans enda förbindelselänk med det förflutna är Lotte, den bedagade före detta nattklubbssångerskan, och en bunt gulnade brev från modern i Tyskland. I femtio år har han levt i Indien, men han är lika mycket främling där som han en gång var som jude i Tyskland. Mitt i den överväldigande indiska verkligheten tränger sig minnena glimtvis fram, det förmögna möbelhandlarhemmet i Berlin där han växte upp, nazisternas frammarsch och den brådstörtade avresan till Indien. Men han minns också sina goda år som affärsman, då han vann stora pengar på galoppbanorna och hörde Lotte sjunga på nattklubbarna.
På en av sina dagliga rundor på restaurangerna för att tigga kattmat stöter Hugo Baumgartner ihop med en ung vinddriven tysk och fattar långt om länge motvilligt beslutet att ta hand om honom. Det blir ett beslut som leder till katastrof.

Indiskt och tyskt vävs samman till en färgstark gobeläng, där den evige outsidern Hugo Baumgartner tecknas av Anita Desai med ömhet, smärta och mild humor.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av I skuggan av Taj Hotel :


helix 2008-02-25 23:53
Mycket intressant att få följa en "jagad" jude ut ut Tyskland till... Indien av alla ställen. Genom Baumgartners seende ögon får vi också se hur det kan vara att som "fiende" få sitta i brittiskt läger samt i periferin följa Indiens frigörelse från Storbritannien, ytterligare ett historiskt omvälvande.
Annars tycker jag historien har lite svårt att motivera sig själv. Det tar lång tid innan jag över huvudtaget förstår varför jag ska vara intresserad av denne emigrerade slusk till tysk. Men till slut.. förstår jag och blir faktiskt nyfiken på honom. Men bara tidvis.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till I skuggan av Taj Hotel


  Köp boken som film på cdon: