bokrecensioner boktips

Törnfåglarna

Författare: Colleen McCullough
Genre: Roman
Utgivningsår: 1977
ISBN: 9158200711


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Törnfåglarna är den livfulla, gripande berättelsen om en familj och deras livsöden genom tre generationer, och utspelas i så skilda miljöer som ett australiensiskt storgods, Londons teatervärld och Vatikanens salar.
Medelbetyg: 3,89 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Törnfåglarna :
2007-09-23 13:57
sämsta bokjävel som nånsin passerat mina ögon
Betyg 1
2007-11-24 20:54
Törn fåglarna är skriven av Colleen McCullogh och är en jättefin och tänkvärd bok som handlar om tre generationer kvinnor och deras liv. Tar ett tag att komma in i men är mycket gripande. Har även gjorts en serie av boken, dock inte lika bra.
Betyg 4
2008-06-11 23:13
Detta är en helt fantastisk berättelse. Gripande och sorglig.
Dock är den väldigt seg vissa partier, men är en av de bästa böcker jag läst.
Den handlar om så mycket mer än vad som "syns" på ytan - tex. att tappa tron på Gud, ens egen existens och tron på evig kärlek. Meggie har en livslång kamp med Gud, då Han tar alla som hon älskar ifrån henne, på ett eller annat sätt.
En underbar kärlekshistoria mellan en vacker,trotsig kvinna och den katolska prästen som hela sitt liv slits mellan kvinnan han älskar och den Gud som gör honom högt uppsatt inom kyrkan.
Man ställer sig frågan - skulle Ralph De Bricassart (om han fick leva om sitt liv) handlat annorlunda?
Jag älskar alla karaktärer i denna bok, alla har de sin egen historia och anledningar till varför de handlar som de gör.
Jag hade gett den 5 som betyg, om den inte var så seg. (Tyvärr är serien efter boken lika seg den med).
Betyg 4
2009-03-27 01:00
Bra bok som engagerar. Har väl lite tant-varning över sig, då den är väldigt populär hos medelålders kvinnor, men den funkar absolut för yngre/äldre också! Jag såg tv-serien innan jag läste boken, vet inte om detta färgar min uppfattning om boken (eftersom jag gillade serien), för i vanliga fall är detta *absolut* inte min typ av böcker! Om du är lite sugen på förbjuden kärlek över åldersgränser, livet på australienska farmer och allt däremellan: läs!
Betyg 4
2010-08-20 14:19
En mysig bok helt i min smak
Betyg 4
2011-12-30 21:03
Tre generationer.
I centrum står Meggie, uppvuxen på den australienska fårfarmen, och hennes förbjudna kärlek till den katolska prästen fader Ralph.

Jag har läst denna bok massor av gånger, ändå har jag inte tröttnat. Tycker det är en vacker, sorglig och vemodig berättelse trots att detta är en genre som egentligen inte tilltalar mig alls.


Betyg 5
Liknande böcker:
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
Här är vi
 G. Swift
Utväg : fotboll
 E. Niva
Syskonen
 T. Hadley
Tarzans son
 E. Burroughs
Aftonen och morgonen
 K. Follet