bokrecensioner boktips

Beröringen

Författare: Colleen McCullough
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9137128280


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Året är 1872 då Elizabeth Drummond företar den långa resan från fattigdomens Skottland till möjligheternas land – Australien. Hon är sexton år och hennes far har bestämt att hon ska gifta sig med en förmögen kusin. Men ingen har fostrat henne för den roll som väntar, och ingen har förberett henne på att mannen hon äktar redan har en kvinna han älskar.
Alexander Kinross har varit noga i valet av hustru. Elizabeth Drummond är vacker, väluppfostrad och hårt hållen. Hon passar väl in i hans framgångsrika liv och hon kompletterar perfekt hans passionerade kärlek till den blodfulla, frispråkiga Ruby Costevan.
Väl framme installeras Elizabeth i Alexanders stora påkostade hus. Men trots vackra kläder, dyrbara smycken och ett påpassligt tjänstefolk är hon långt ifrån lycklig. Tills en dag när en oväntad händelse väcker slumrande, heta känslor till liv. Under en av sina vanliga ridturer stannar hon till vid en damm i skogen och råkar få syn på någon som badar. Hon vet inte vem han är, men han har en sällsam utstrålning och hon har aldrig sett en vackrare man ...

Beröringen är en rik och flödande berättelse i färgstark historisk inramning, en roman om en familj i två generationer vars öde präglas av såväl glädje och glödande passioner som omvälvande dramatik och tragiska händelser.


Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Beröringen :
2008-07-18 19:48
Hej,
kärlek, passion, tragik, romantik och en oförglömlig historia.

Betyg 5
2012-09-05 15:05
Helt okej bok! något långrandig kan jag tycka...
Betyg 3
Liknande böcker:
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Här är vi
 G. Swift
Syskonen
 T. Hadley
Aftonen och morgonen
 K. Follet
Versioner av oss
 L. Barnett
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö
Karolinas Poltava
 E. Rydsjö