bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
En lördag i juli när j..
Road ends
Liknande böcker:
Lånat silver och kross..
 E. Klingberg
Ett julmirakel om dage..
 P. Alexander
Tango i Tabernaklet
 K. Brunk Holmqvist
Vaxade juveler och brä..
 E. Klingberg
Folk med ångest
 F. Backman
Skogsnävan
 K. Brunk Holmqvist
Totalskada
 H. von Zweigbergk
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAndra sidan bron

 
Originaltitel: The other side of the bridge
Författare: Mary Lawson
Genre: Roman
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9100111104
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det är Kanadas landsbygd på 1930-talet, och ett nytt världskrig hotar. På en gård utanför staden Struan växer bröderna Arthur och Jake upp. Arthur är stark, tystlåten, lite långsam, men pålitlig, och det är meningen att han ska ta över efter fadern. Den fem år yngre Jake är charmerande, kvicktänkt, men oansvarig och vill bara bort. Han är moderns favorit, men vad han längtar efter är ett erkännande från fadern. Och Artur känner att enda sättet att vinna moderns kärlek är att skydda brodern. När en vacker ung flicka flyttar in i granngården leder den bräckliga balansen mellan de rivaliserande bröderna till en katastrof.
Tjugo år senare har världen förändrats och ett världskrig har satt sina spår. Arthur är nu gift och har tre barn. Som extra hjälp på gården har han ibland den tonårige skolpojken Ian, en drömmare som inte kan förlåta att modern övergivit honom och fadern för ett nytt liv i storstaden. Men han trivs på gården och svärmar för Arthurs hustru Laura. Och så kommer det sig att Ian iakttar vad som händer när Arthurs sedan länge försvunna bror Jake återvänder.

Andra sidan bron är en gripande roman om syskonrivalitet, svartsjuka och besatthet, om kärlek och förlust. På en lågmäld, nyanserad prosa skildrar Mary Lawson hur det är att utmana ödet och leva med konsekvenserna. Boken utkommer i tolv länder och har imponerat på kritiker, toppat bestsellerlistor och blev 2006 Bookerprisnominerad.
Medelbetyg: 4,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Andra sidan bron :


okidoki 2007-09-17 18:52
Jag har varit i Struan i norra Kanada, en liten stad med sågverk, gruva, omgiven av både jordbruk och skog. Ett indianreservat finns också och en mycket stor sjö. Tiden var från 20-talet och framåt till 60-talet och där fanns Arthur Dunn, bondson, och Ian, son till läkaren. Det är genom dem som vi får följa händelserna och vi pendlar fram och tillbaka i tiden. Det blir så levande och Arthur och Ian kommer mycket nära. Boken kom ut på svenska i augusti 2007. Temat i boken är att höra hemma och meningen med livet.
Betyg 5

animisha 2012-08-01 12:18
Boken ger en helt underbar läsupplevelse. Den är vackert skriven och skildrar en kedja av händelser som till slut leder till en dramatisk final.
Men. Trots att boken är skriven av en kvinna som är det bara män i boken som agerar. Även om kvinnor är viktiga för handlingen, t ex som vacker varelse som man älskar på avstånd, så sker i princip all handling och tankeutbyte mellan män. Det är tråkigt.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Andra sidan bron


  Köp boken som film på cdon: