bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Gobelängen
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen nionde stenen

 
Författare: Kylie Fitzpatrick
Genre: Roman
ISBN: 9137128183
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


London 1861. Lily Korechnya är författare och kvinnosakskvinna och försörjer sig mest på att skriva tidningskolumner. En dag får hon ett annorlunda uppdrag av den förmögna lady Herbert: att katalogisera en magnifik samling med indiska juveler. Lily anar dock inte vilka ödesdigra konsekvenser det hela kommer att få. I samlingen finns nämligen en indisk amulett som sägs bringa odödlighet till den som bär den- men istället verkar den föra med sig ond bråd död. Så när lady Herbert dör fattar Lily ett beslut: hon ska resa till Indien för att återlämna juvelerna till maharadjan av Benares.


Ett och ett halvt sekel senare arbetar Susana Harris på en bok om viktorianska kvinnliga författare. Via en samling brev stöter hon på en okänd skribent: Lily Korechnya. Susana blir helt uppslukad av Lilys livsöde. Vad hände egentligen med henne och diamanterna?Utdrag ur boken:
Det är 1860-tal och i London. Förklädde till pojke arbetar den unga Sarah som springpojke på en tidningsredaktion. Hon drömmer om att en dag bli journalist. Hennes stora förebild är Lily Korenchy som tvingas skriva sina artiklar under manlig pseudonym. I sitt arbete kommer Lily i kontakt med den rika lady Herbert? som äger en unik juvelsamling. I denna ingår ett ovanligt hängsmycke en hinduisk amulett. Ingen anar att detta smycke för med sig ond bråd död och snart inträffar en rad mord. Indien 2002. Susana Harris arbetar med en avhandling om viktorianska kvinnliga författare i Indien. Av en slump finner hon en brevsamling och gör en omtumlande upptäckt. Liksom i sin första roman väver Kylie Fitzpatrick ihop en historisk gåta med ett samtida kvinnoöde och som tillsammans bildar en fängslande helhet. Den handlar om starka kvinnor som kämpar mot fördomar och för kvinnans rätt till ett jämställt liv. Den nionde stenen bjuder på dramatik, intriger, myter och kärlek.


Medelbetyg: 3 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den nionde stenen :


Nessa 2007-08-09 22:00
Jag hade väldigt höga förväntningar när jag började läsa den här boken. Jag tyckte att Gobelängen var superbra och såg fram emot att ligga på standen och läsa Den nionde stenen. Men det blev inte som jag tänkt mig. Jag blev riktigt besviken. Den lyckas inte alls fånga mitt intresse, den är trist och förutsägbar.
Betyg 2

okidoki 2007-08-12 08:27
En spännande bok, inte märkvärdig men läsvärd. Det är den unga Sarahs historia som fängslar mig.
Betyg 3

bonadea 2009-12-18 21:10
Tyvärr inte tillräckligt bra historia, och även om den var bra stundvist så fanns det även stunder när jag fick tvinga mig att fortsätta läsa.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den nionde stenen


  Köp boken som film på cdon: