bokrecensioner boktips

Den nionde stenen

Författare: Kylie Fitzpatrick
Genre: Roman
ISBN: 9137128183


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

London 1861. Lily Korechnya är författare och kvinnosakskvinna och försörjer sig mest på att skriva tidningskolumner. En dag får hon ett annorlunda uppdrag av den förmögna lady Herbert: att katalogisera en magnifik samling med indiska juveler. Lily anar dock inte vilka ödesdigra konsekvenser det hela kommer att få. I samlingen finns nämligen en indisk amulett som sägs bringa odödlighet till den som bär den- men istället verkar den föra med sig ond bråd död. Så när lady Herbert dör fattar Lily ett beslut: hon ska resa till Indien för att återlämna juvelerna till maharadjan av Benares.


Ett och ett halvt sekel senare arbetar Susana Harris på en bok om viktorianska kvinnliga författare. Via en samling brev stöter hon på en okänd skribent: Lily Korechnya. Susana blir helt uppslukad av Lilys livsöde. Vad hände egentligen med henne och diamanterna?Utdrag ur boken:
Det är 1860-tal och i London. Förklädde till pojke arbetar den unga Sarah som springpojke på en tidningsredaktion. Hon drömmer om att en dag bli journalist. Hennes stora förebild är Lily Korenchy som tvingas skriva sina artiklar under manlig pseudonym. I sitt arbete kommer Lily i kontakt med den rika lady Herbert? som äger en unik juvelsamling. I denna ingår ett ovanligt hängsmycke en hinduisk amulett. Ingen anar att detta smycke för med sig ond bråd död och snart inträffar en rad mord. Indien 2002. Susana Harris arbetar med en avhandling om viktorianska kvinnliga författare i Indien. Av en slump finner hon en brevsamling och gör en omtumlande upptäckt. Liksom i sin första roman väver Kylie Fitzpatrick ihop en historisk gåta med ett samtida kvinnoöde och som tillsammans bildar en fängslande helhet. Den handlar om starka kvinnor som kämpar mot fördomar och för kvinnans rätt till ett jämställt liv. Den nionde stenen bjuder på dramatik, intriger, myter och kärlek.

Medelbetyg: 3 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den nionde stenen :
2007-08-09 22:00
Jag hade väldigt höga förväntningar när jag började läsa den här boken. Jag tyckte att Gobelängen var superbra och såg fram emot att ligga på standen och läsa Den nionde stenen. Men det blev inte som jag tänkt mig. Jag blev riktigt besviken. Den lyckas inte alls fånga mitt intresse, den är trist och förutsägbar.
Betyg 2
2007-08-12 08:27
En spännande bok, inte märkvärdig men läsvärd. Det är den unga Sarahs historia som fängslar mig.
Betyg 3
2009-12-18 21:10
Tyvärr inte tillräckligt bra historia, och även om den var bra stundvist så fanns det även stunder när jag fick tvinga mig att fortsätta läsa.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den nionde stenen
Liknande böcker:
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Samma Författare: