bokrecensioner boktips

De försvunna

Författare: Celia Rees
Genre: Roman
Ämnesord: Fantasy, spänning.
ISBN: 9789132152252


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det hade alltid funnits ramsor och spökhistorier. Barnen hade berättat dem för varandra i generationer. De handlade om underjordiska gångar, pestgravar, hemliga steg och försvunna barn...

Cassie, Frasier och Jake börjar skriva om alla övernaturliga händelser i skoltidningen och på skoj låtsas de att det finns en anknytning till verkligheten. Men så anmäls ännu ett barn saknat och de börjar göra efterforskningar på allvar. Kanske är det inte bara ramsor och spökhistorier ändå. När Jakes lillasyster Amy försvinner måste de söka sanningen i gångarna under ­staden, och det är bråttom om inte Amy också ska bli en av de försvunna...
Medelbetyg: 3,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av De försvunna :
2007-03-31 15:27
Snygga Fraser glider in på skolområdet. Han är ny i området och blir snabbt populär genom sitt charmiga sätt och lite sårbara utstrålning. Hans litterära kompetenser ger honom möjlighet att göra sig ett namn på skolans tidningsredaktion där söta Cassie styr. Fraser blir omedelbart ett hot för Jake som är fotograf och hemligt förälskad i Cassie. Ett triangeldrama mellan de tre medarbetarna får sin början. Redaktionen väljer att fokusera sig på artiklar om övernaturliga händelser och vandringshistorier som staden är känd för. Men verkligheten tangerar dikten när flera unga flickor försvinner. Konstigt nog verkar historierna som tidningen jobbar med vara länkade till försvinnandena. När Jakes lillasyster försvinner tvingas gruppen komma över sina aversioner mot varandra och gå till attack som ett riktigt team.

Celia Rees är mest känd för sina böcker "Häxa"och "Pirater" som är lättlästa och spännande. Ungdomsböcker med övernaturliga inslag är inget ovanligt, men Rees har en förmåga att skriva gripande utan att böckerna blir för genrekänsliga. Men tyvärr inte denna gång. "De försvunna" är en osedvanligt fånig historia om blodsugande spökbarn och om möjligt ännu fånigare personkaraktärer. Jag tröttnade på huvudkaraktären Fraser efter fem sekunder och de enda som var tråkigare och mer förutsägbara var Jake och Cassie. Med andra ord var persongalleriet en stor besvikelse. Några få obehagliga inslag grep dock tag i mig. Barnen i staden leker en lek som går ut på att de går i ett led på olika ställen i staden. De ropar ramsor för varje steg de tar, och enligt legenden skall det någonstans i staden finnas ett "mörkt hål" så om det sjunde steget slutar där - kommer barnet försvinna. Och den idén tilltalade mig. Men resten av boken var skräp. Jag föreställer mig att jag skulle tyckt ganska bra om boken när jag var elva år. Därför kan jag inte såga "De försvunna" för hårt. Den är en ungdomsbok och den kan kanske fungera som sådan. Men inte ens då kan den få ett högre betyg än två. Och det är alltså det jag ger den.
Betyg 2
2007-11-30 18:51
Tyckte mkt om boken och har tipsat kompisarna om den o de tycker lika mkt om den som jag!!=)<3
Betyg 4
2010-12-01 20:33
De försvunna handlar om Fraser - en mycket snygg tonåring som har ett hemskt jobbigt förflytande och som är ny i staden, Cassie - som här en vanlig tjej förutom allt hon får uppleva och Jack - som är skolfotograf. Tillsammans börjar de med en ny sida i skoltidningen, som handlar om övernaturliga saker. Läsarna får själva skicka in berättelser. Många berättelser handlar om Billy eller skogen bakom skolan. Men är alla historier sanna? Finns det någon orsak att många far- och morföräldrar har varnat barnen att gå in i skogen?

Billy är en pojke som alla barn känner till, men som försvinner mystiskt varje gång man vill prata med honom ordentligt… Märkliga saker börjar hända runt Billy och när först en flicka som heter Wendy försvinner och de sista som såg henne sade att hon var till sammans med Billy. Det visar sig att det har hänt att många barn försvunnit de sista 100 åren. Kommer det försvinna ett barn till? Och var tar de vägen? Barnen försvinner alltid på vissa ställen t.ex. vid Eldkvarnen eller Bruddammen.

När man väl börjat läsa vill man helst inte lägga ifrån sig boken och det tycker jag är ett bra betyg!

Jag måste säga att jag älskar Celia Rees böcker! De är både spännande och roliga.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till De försvunna
Liknande böcker:
Skrattets rike
 J. Carroll
The Reckoning
 A. Katsu
Hex Hall
 R. Hawkins
Väktarens offer
 J. Delaney
Fushigi Yuugi
 Y. Watase