bokrecensioner boktips

Häxa - bortom tiden

Författare: Celia Rees
Genre: Historisk Roman
Ämnesord: Religion, historia, spänning
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9129657245


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Agnes pluggar på college och upptäcker att hon står i en märklig kontakt med en kvinna som levde för 300 år sedan - Mary, som hon är ättling till och som Agnes har mer gemensamt med än de sällsamma krafter som tvingade Mary att fly för sitt liv en gång för länge sedan. En dramatisk och spännande historia som fängslar från första stund.
Detta är del 2 i en serie böcker. Första boken heter Häxan.
Medelbetyg: 3,67 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Häxa - bortom tiden :
2005-06-13 20:39
I "Witchchild" (eller "Häxa" som den heter på svenska) mötte vi den 16 åriga Mary som tvingades fly häxförföljelserna i England. Hon hamnade i Amerika i ett puritanskt samhälle där rädslan för det annorlunda var om möjligt större än i Europa. I slutet av boken flydde Mary från bebyggelsen och i "Bortom tiden" möter vi hennes släkting Agnes många hundra år senare.

Medelmåttig men mycket spännande ungdomsroman om häxförföljelserna och indianernas tragedi i Amerika. Det märks att boken riktar sig till ungdomar vilket gör att jag inte riktigt faller. En bra ungdomsbok behöver inte kännas som en sådan. Men trots det skimrar Rees historia av berättarglädje. Därför får den en stark trea.

Betyg 3
2006-07-14 21:48
Jag tyckte att boken var mycket bra. Det enda som jag inte gillade var slutet.
Betyg 4
2006-07-22 18:40
Lika bra som första boken. Fångar läsaren på första sidan. Man vill läsa om det som hände Mary, men om inte Agnes hade varit med hade den inte blivit så bra som den är.
Betyg 4
2007-02-20 18:57
Inte lika bra som Häxa men det är jätte kul att få reda på vad som hände med henne efter att första boken avslutades.
Betyg 3
2007-07-16 13:14
Jag läste den som bänkbok i skolan.. Den var tjock och det berättade en del för mig tycker jag.. Jag själv tycker att den var lite för långdragen men ändå någorlunda bra.. Jag hade inte den tid jag behövde för att läsa ut den innan sommarlovet.. ( Jag lånade den på skolans bibliotek 2 veckor innan avslutningen) och man får läsa ca 1 h i veckan sammanlagt.. så jag hann bara 2-5 kapitel... Men trots att det som var bra var riktigt bra ibland så blev det alldelles för långdraget emellanåt. Jag tröttnade själv.. Men den var väldigt välskrivd och man riktigt såg allt framför sig... Redan från första stund! Av mig får den en stark 3a eftersom den var så bra skriven!
Betyg 3
2007-07-26 17:57
Det här är andra delen av " Häxa ". Och i denna bok får man veta vad som hände med Mary etfer att hennes antekningar tar slut!

Jag tycker personligen att, " Häxa " var en jättebra bok, och jag tycker också att " Häxa bortom tiden " är väldigt väldigt bra!
Den är as bäst! ^^
Betyg 5
2011-07-10 10:39
Personligen tycker jag inte alls om den här boken. Jag har svårt att tro på vad den berättar, och jag tyckte inte karaktärerna var den samma. Och Agnes var absolut ingen karaktär som föll mig i smaken. Men ändå intressant att läsa den.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Häxa - bortom tiden
Liknande böcker:
Atens beskyddare
 C. Iggulden
En gentleman i Moskva
 A. Towles
Rödaste smultron
 L. Widding
Flykten
 S. Scarrow
Månskärans stad
 B. Plain
Vattendansaren
 T. Coates
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Den blå gardinen
 S. Nilsson Bassell
Barn av ensamheten
 M. Sandemo