bokrecensioner boktips

Sovay

Författare: Celia Rees
Genre: Historisk roman
Ämnesord: krig, politik, historia, kärlek, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9129669324


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är 1783. Som vild och vacker, bortskämd och egensinnig, börjar Sovay tröttna på sitt tråkiga liv på den engelska landsbygden. När hon inte sitter modell för en konstnär drar hon på sig en mansrock och rånar resenärer mitt på ljusa dan. Men hennes uppväxt har varken förberett henne på ett liv som vägrånare, lärt henne att försvara familjens heder eller att skydda sig från korruption och ondska. Snart är hon intrasslad i ett äventyr som mer och mer börjar likna en mardröm. En mörk historia om gäckande passioner och lömska intriger avslöjas för henne. Kommer hon att överleva, och i så fall, till vilket pris?

En glittrande historisk saga i vilken tjuvar och aristokrati, gott och ont och kvinnligt och manligt omkullkastas och rörs om med en hänförande effekt. Celia Rees har skrivit de uppskattade böckerna "Häxa och pirater" och är äntligen tillbaka med en ny roman i historisk miljö med en kvinnlig protagonist som utmanar etablissemanget. Oändligt spännande och aktuellt.

Utdrag ur boken:
Hon drog ned den svarta masken från förra vinterns maskeradbal och drog upp en grön silkesnäsduk för att dölja den nedre delen av ansiktet.

Diligensen saktade in uppe på backkrönet. Hästarna var våta av svett efter den branta uppförsbacken, När kusken höjde piskan för att mana dem framåt drog Sovay sina pistoler och red ut.

"Pengarna eller livet"

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sovay :
2009-01-13 11:41
Celias alltid lika spännande historier om starka kvinnogestalter nu i slutet av 1700-talet.
Betyg 4
Liknande böcker:
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
Cilkas Resa
 H. Morris
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken