bokrecensioner boktips

Fushigi Yuugi

Författare: Yuu Watase
Genre: roman och humor
Ämnesord: krig, humor, kärlek, kultur, spänning, ungdom, äventyr, fantasy
Utgivningsår: 2005
ISBN: 917134165X


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Miaka och Yui slår upp en uråldrig kinesisk bok förflyttas de till Universe of the Four Gods, en parallellvärld som påminner om det gamla Kina. De attackeras av slavhandlare och banditer, men Miaka räddas tre gånger av Tamahome, en vacker ung stridskonstnär som hon blir kär i. När de sedan tas till fånga av Imperiesoldater ser det illa ut, men sedan förkunnas Miaka vara den legendariska Prästinnan av Suzaku som profeterna har siat skall komma från en annan värld för att rädda kungariket.
En manga som starkt kan rekommenderas till alla som gillar äventyr och fantasy.

Utdrag ur boken:
Jag gör det jag blir suzakus tempeljungfru!
Medelbetyg: 4,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fushigi Yuugi :
2008-06-14 16:23
Fushigi Yuugi handlar om en flicka som heter Miaka. Miaka hamnar inuti en bok som heter de fyra gudarnas rike. Inuti boken ser det ut som antika Kina. Där Möter dem en pojke Som hheter Tamahome, som räddar Miaka från faror. Så småningom hör Miaka atlas om legenden som det ryktas om där i landet. Legenden om Suzakus tempeljungru som kallar på Suzaku och få tre önskningar uppfyllda.

Miaka blir suzakus tempeljungfru och tillsammans med Tamhaome och kejsaren av landet ger sig Miaka ut och letar efter Suzakus sju stjärnkrigare som så småningom ska se till att dem lyckas kalla på suzaku och skapa fred i världen inuti boken, men också för att Miaka ska kunna leva lyckligt med den hon älskar....Det här är en manga bok baserad på Japan, som är den fantastiskaste boken jag någonsin läst!
Betyg 5
2008-06-23 19:08
super bra manga i hur många delar som helst. har läst den första delen i serien 8de första tretton böckerna) och jag är helt överväldigad. men trots allt så måste man vara en mangaälskare för att läsa detta!! =)<3
Betyg 5
2009-07-16 20:22
Jag såg animen innan jag började läsa mangan och även om det i stort sett inte var någon skillnad mellan dem så hade absolut inget emot att åka på ännu en resa genom "de fyra gudarnas rike" med Miaka. För vem kan väl motstå att läsa om så många originella karaktärer och om så mycket av alla genrer?
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Fushigi Yuugi
Liknande böcker:
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
De oskyldiga
 M. Sandemo
Psmith ordnar saken
 P. Wodehouse
Hon dansade en sommar
 P. Ekström
Vid skiljevägen
 . Runa
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Finden
 D. Harrison
Röd signal
 J. Brännström