bokrecensioner boktips

Honey moon

Författare: Amy Jenkins
Genre: Roman


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En rolig och slagfärdigt skriven roman om en ung kvinnas tvivel och ångest inför att slutgiltigt kliva in i vuxenvärlden och bestämma sig för den rätte. Honey Moon är en tjej runt trettio som står i begrepp att gifta sig med den perfekte mannen, den trevlige och omtänksamme Ed. På Honey Moons möhippa lurar väninnorna ur henne att det finns en annan man, hennes livs kärlek Alex.
Alex å sin sida ska också gifta sig, med någon helt annan än Honey. Men efter diverse omständigheter som bland annat innehåller en feng shuiande lillasyster och en slarvig men rik chef korsas de två parens liv. I synnerhet på deras smekmånader.

Amy Jenkins, som själv är i trettioårsåldern, utbildade sig till jurist men hoppade av karriären för att bli författare. Hon skrev tv-serien Livet kan börja för BBC (som visades i SVT 1997). Serien blev en enorm succé och fick snabbt kultstatus. Honeymoon gick direkt upp på engelska Booksellers topplista när den släpptes.

Medelbetyg: 2,22 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Honey moon :
2003-10-15 16:09
Jag tycket väl att boken var okej, inte så bra som jag hade hoppats. Den handlar om Hooneymoon som är i trettioårs åldern som ska gift sig med sin drömprins- Ed. Men på möhippan så kommer det fram att hon har en annan man som hon brukar kalla sitt livs kärlek. De har endast tillbringat en natt tillsammans för sju år sedan. Han är även han på väg att gifta sig, och deras vägar korsas. Jag tyckte inte det kändes som att boken stack ut något.
Betyg 2
2003-11-28 10:26
Men jösses sicket skräp!!!
En synnerligen fjantig historia om en som tänker ingå i det äkta ståndet.
Nej icke en bok för mig!
Betyg 1
2003-12-05 21:57
Nej, nej!!!
Inte ens värd pappret boken är skriven på!!!!

Läses, ALDRIG!
Betyg 1
2003-12-16 09:33
Suck och usch! Vem orkade ens läsa ut eländet?
Betyg 1
2004-07-25 18:29
jag gillar den här boken starkt. amy skriver charmigt, men ibland känns det som att hon anstränger sej för mycket för att vara rolig och då blir det bara patetiskt.
annars är det en underhållande bok, och som jag började tycka om mer och mer efter att jag läst ut den. först då jag började förstå hur bra den verkligen är.
Betyg 4
2006-02-20 22:58
Boken är gulligt och naivt skriven som inte klämnar något bestående intryck
Betyg 4
2006-06-24 13:02
Den här boken flöt förbi utan att jag höjde på ögonbrynen något märkbart. Det kanske säger det mesta om vad jag tycker om den. Den är inget att rekommendera, enkelt uttryckt. Det som dock överraskar mig lite är att den inte är sådär sliskig och sockersöt som många andra böcker i samma anda brukar vara.

Det mesta i boken kretsar kring Honeymoon (Ja, hon heter faktiskt så) och de andra personerna märker man knappt att de finns med i handlingen. Honeymoon ska snart gifta sig med sin pojkvän Ed. Men hon har en natt i sitt förflutna som hon tillbringade med en man, Alex, som hon inte kan glömma. (Nämen oj så unikt) Faktum är att denne Alex också står i begrepp att gifta sig. Dessa människors vägar korsas vilket komlicerar deras liv, men det är inte speciellt intressant.

Jag tycker handlingen står still mest hela tiden och Honeymoons vänner blir suddiga och ointressanta, för den enda allt kretsar kring är Honeymoon. Det är det här som gör boken tråkig och intetsägande. Och vem ska hon välja? Den snälla och trygga Ed eller den äventyrlige Alex? Själv minns jag inte vem det blev...
Betyg 2
2007-07-23 21:16
Trist "chick litt". Varför alltid en giftas-desperat tjej runt trettio och två män?
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Honey moon
Liknande böcker:
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom
Peter, kom hem!
 H. Busch
Samma Författare: