bokrecensioner boktips

Djävulen bär Prada

Författare: Lauren Weisberger
Genre: Roman
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9172638001


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Andrea Sachs är en småstadstjej som drömmer om att arbeta som redaktör på tidningen New Yorker. Väl i storstaden får hon arbete som personlig assistent åt chefredaktören Miranda Priestly på det berömda modemagasinet Runway (läs Vogue). Och plötsligt befinner sig Andrea i helvetet då Miranda Priestly visar sig vara djävulen själv. Hon dompterar sina anställda totalt och kräver fullständig service 24 timmar om dygnet. Som personlig assistent får Ahn-dre-ah! vara beredd på allt; hon måste servera kaffe med exakt rätt temperatur och i exakt rätt ögonblick. Hon måste ordna fram två exemplar av den senaste Harry Potter-boken flera dagar före utgivningen och se till att de flygs till Paris i Mirandas privata jetplan. Andrea försakar pojkvän och vänner för att dygnet runt ställa upp på chefens nycker. Allt för den eftertraktade rekommendationen från Miranda Priestly på väg mot målet: drömjobbet som redaktör. Till sist inser Andrea att det jobb som "tusentals tjejer skulle gå över lik för" håller på att ta livet av henne och hon måste bestämma sig för om hon är beredd att sälja sin själ till djävulen.

Medelbetyg: 2 (14 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Djävulen bär Prada :
2007-01-14 11:44
Bla, bla, bla. Bla, bla, bla, bla, bla.
Hallå? När händer det någonting i den här boken? Fattar ingenting. Nu har jag lyssnat igenom boken och det hände ingenting i hela boken! Var ofta tvungen att fortsätta lyssa för jag väntade hela tiden på att det skulle hända något. Blev nästan helt fascinerad av hur mycket meningslöst dravel som kan skrivas i sträck. "Lyssna bara lite till så bara MÅSTE det väl hända något?". Men nej.

Bara att konstatera – detta är den mest meningslösa bok jag läst/lyssnat på på mycket, mycket länge. Jag förstår inte hur man kan ha gjort en film på den! Ingen film som jag har för avsikt att se i alla fall.
Betyg 1
2007-02-12 17:41
Jag har läst Djävulen bär Prada

Den är skriven av: Lauren Weisberger

Boken har 2 utgångs år 2005 och 2006 beroende på vilka förlag som gett ut den.

Djävulen bär Prada är en bok för alla och den finns ute på film med.

Sorts av bok: Roman


Boken handlar om en tjej som heter Andrea Sachs som bor i New York .Hon har nyss tagit examen i journalist och hoppas på att få ett jobb på en tidning som heter .New Yorker
En dag går hon in på tidningen Runways redaktion kontor hon får jobbet men Andrea vet inte riktigt änn vad som kommer att vänta henne. MirandaPriestly
hennes blivande chef är en såkallad iskall perfektionist ! Hon vill ha allt serverat dygnet runt, barnen hämtade och lämmnade frrån skolan,hunden hämtad på sammagång som hon vill ha sitt perfekta kaffe på kontors bordet. Det här är ett jobb som tusentals tjejer i landet vill ha.
Hennes nya assisten Andrea ska såklart få detta ordnat åt chefen . Andrea tycker att Miranda är själva djävulen hon själv!


Betyg 2
2007-02-15 17:39
Såg först filmen och tänkte nämen boken MÅSTE väl vara bättre? Sen läste jag boken, eller halv sluddrade igenom den men det var absolut inget speciellt med den, vart bara sur på tjejen för att hon var så korkad.
Duger bara till att läsa när man är uttråkad.
Betyg 2
2007-05-21 14:09
Underhållande bok som passar att läsa när hjärnan inte är på topp (typ dagen efter).
Betyg 3
2007-05-21 14:31
Jag har sett filmen "Djävulen bär prada", och den tyckte jag verkligen jättemkt om. Har boken hemma, funderat på att läsa den men har inte blivit av än, men det brukar vara så att boken är bättre än filmen, men det verkar nästan som att filmen är bättre än boken denna gång. Men som sagt ska ge mig på att läsa den iaf.
Betyg 3
2008-04-09 00:56
Hmm. Rolig då och då, men tunn. Skaffa ett nytt jobb...
Betyg 2
2008-07-30 07:37
en bok i bridget Jonesgenren men som inte når samma behagliga sammanblandning av humor och självdestruktivitet. för tunn och jag fastnade inte
Betyg 1
2008-10-24 19:56
Faktiskt så var den här bättre än jag trodde! Mycket bättre än filmen om jag får säga det själv.
Men ändå är det någonting som fattas och därför får den bara en tvåa.
Betyg 2
2009-04-01 17:59
Förstår inte varför den här låg på listan för de sämsta böckerna. Den var ju hur mycket bättre än filmen och riktigt underhållande ibland. Även om hon kunde ha gjort den lite kortare kanske.
Betyg 3
2009-05-21 10:28
Näe.
Betyg 1
2009-07-18 13:14
Hyrde och såg filmen först, en regnig uttråkad söndagskväll. Ingen höjdare. 40 kr man kunde ha lagt på något annat med andra ord.

Läste senare boken. Eller rättare sagt, började läsa boken och orkade inte läsa mer än några kapitel. Uh så dåligt.

Finns inte minus som betyg här, annars hade den fått det. Helkasst. Slöseri med tryckfärg och papper.
Betyg 1
2010-08-17 13:20
En stor besvikelse...
Känns som att man skulle kunna göra så mycket mer kul med handlingen. Tycker att filmen är lika trist som boken. Skulle inte rekomendera den till någon
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Djävulen bär Prada
Liknande böcker:
Min Martina
 J. Jordås
Vildingarna
 D. Eggers
Refug
 M. Houllebecq
Änglarummet
 E. Klingberg
Kallmyren
 L. Marklund
En omoralisk historia
 P. Sörman
Vägen vidare
 T. Thorup
Vintervålnader
 K. Mosse