bokrecensioner boktips

Psykopaten

Författare: Dean Koontz
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
ISBN: 9789187173578


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

''Edgler Foreman Vess är psykopat. Hemma i källaren har han Ariel. Hon är bara 16 år och vacker som en porslinsdocka. En dag ska hon bli hans.

Chyna Shepherd är psykologistudent. Hon är den enda som vet att Ariel finns och att hon är i livet och sitter inspärrad i psykopatens källare. Med livet som insats tar Chyna upp jakten på den psykopatiske seriemördaren. Nu har han mött en farlig motståndare. Duellen på liv och död har börjat. Den är fylld av outsäglig skräck och fasa.''
Medelbetyg: 4,03 (29 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Psykopaten :
2004-02-13 08:50
En riktig storfavorit bland Koontz's böcker! Ett enda fasansfullt dygn skildras på drygt 350 sidor. Har man känsliga nerver ska man kanske inte ge sig på den här boken - en riktig nagelbitarthriller!
Betyg 5
2004-02-13 11:06
En riktigt otäck bok, man känner kalla kårar emellanåt, men spännande absolut. Koontz kan verkligen fånga en läsare med sina skräckberättelser.
Betyg 4
2004-03-12 10:59
En av de bästa Dean koonzt böcker jag har läst. Det händer något hela tiden och man blir verkligen fångad av boken. Så jag ger boken det högsta betyget en femma!
Betyg 5
2004-04-06 16:23
En bok det var svårt att lägga ifrån sig. Otäck och spännande, absolut läsvärd!
Betyg 5
2004-04-18 14:13
En väldigt spännande bok. Det är svårt att lägga den ifrån sig, när man väl har börjat läsa i den. Men…. Den innehåller en hjältinna, som är helt fantastiskt god o hjälpsam o den innehåller en skurk, som är helt fantastiskt ond o mordisk. Det blir liksom lite för bra! Det är en massa osannolika händelser, som staplas ovanpå varandra. Men, som sagt, spänningen är det inget fel på!!!
Betyg 3
2004-06-20 10:52
en underhållande bok, men som tyvärr dock blir ganska seg emellanåt.
Betyg 4
2004-07-13 15:37
Spännande bok som det är svårt att lägga ifrån sig. En av Koontz bästa böcker!
Betyg 5
2004-07-25 15:29
Kunde knappt lägga ifrån mig denna. Spännande från början till slut och man riktigt dras in...sehr gut.
Betyg 4
2005-03-22 10:31
Hade länge funderat på att läsa Koontz, så när den här kom på rea var det bara att köpa. Och vilken bok, en av dom bästa skräckböckerna jag läst.
Betyg 4
2006-06-19 18:11
Boken börjar med att Chyna Shepard åker med sin väninna till hennes föräldrar för att tillbringa en helg där. På natten hör hon konstiga ljud i huset och upptäcker snart till sin fasa att hela familjen blivit mördad. Chyna gömmer sig i mördarens husbil och blir kvar där när han kör därifrån. Av en slump får hon reda på att han har en 16-årig flicka i sin källare som ska bli hans nästa offer. Istället för att försöka fly, (som vilken annan människa som helst skulle ha gjort) bestämmer sig Chyna för att befria flickan i källaren, även om hon kommer att riskera sitt eget liv.

Jag tycker att den här boken är otroligt spännande och det är det som gör den så förbaskat bra. Det här är nog en av de mest spännande böcker jag någonsin läst. Hela tiden händer något och det är så spännande att följa Chynas kamp för att rädda flickan. Man undrade verkligen hur Chyna skulle kunna klara sig ur en del knepiga situationer med livet i behåll. Edgler Vess, psykopaten, är obeskrivligt sjuk i huvudet, som lever för intensitet och totalt struntar i andra människors värde. Boken utspelar sig under endast 36 timmar; timmar fyllda av fasa och skräck, och för att inte nämna all bestialisk slakt... Boken har ett väldigt högt tempo, även om det är mycket detaljer som beskrivs emellanåt. Är man allt för rädd för psykopatiska detaljer med blod och liknande bör man kanske inte läsa denna bok. Men gillar man en riktigt spännande bok får man inte missa "Psykopaten".
Betyg 4
2006-09-08 00:09
Absolut det bästa Koontz skrivit. Rakt igenom spännande. Inga dalar i mitten.
Filmatiserad som franska Haute Tension.
Betyg 5
2007-09-11 09:36
Läste den för länge sen. Den framstår fortfarande som en av de mest spännande jag läst. Vissa av Koontz's böcker är sega och ganska värdelösa, han verkar vara lite ojämn, men denna är riktigt bra. Dessutom ett underbart slut.
Betyg 5
2008-01-22 19:46
Det här är en av de bästa böcker som Dean koontz har skrivit.
Den är spännande från början tills slutet.Man sitter nästan och
biter på naglarna.Man undrar hur det skall gå för Chyna och Ariel.
Betyg 5
2008-06-07 23:16
''Edgler Foreman Vess är psykopat."
Nähä, menar du det?

Boken är intensiv och väldigt otäck. Man dras med tackvare det väldigt gestaltande språket.

Första boken jag läst av Koontz. Det blir garanterat mer.
Betyg 5
2008-08-16 01:33
Tycker det är den bästa av koontz som jag har läst
Betyg 4
2009-10-08 14:29
Åh så bra den var! och otroligt vidrig! Det är första gången jag försöker läsa en sådan här bok och jag blev inte besviken. Texten va väldigt levande och jag rös hela tiden. Jag facineras av hur vissa människor tänker, och jag blev facinerad över hur Edglar tänkte, han tänkte på ett sådant klart men samtidigt helt galet sätt. Gud jag hoppas verkligen jag aldrig stöter ihop med en som han...! (Detta skulle bli en otroligt bra skräckfilm! Som jag dock aldrig skulle se eftersom jag hatar skräckfilmer...)

P.s. Måste varna andra som kan misstolka mina ord.. Jag menar inte att den ska bli en film, utan att den skulle ha blivit en bra skräckfilm, om de bestämt sig för att göra en.. Mina ursäkter till PennTroll för att jag fick dig att tro att det skulle bli en film.
Betyg 5
2010-07-21 10:01
Mycket spännande och krypande. Riktigt läskig ide som berättas väldigt bra.

Visste inte att det fanns en film, måste kolla upp (tack för tipset)
Betyg 4
2010-12-05 14:10
Riktigt bra och spännande bok, som absolut bör läsas.
Betyg 4
2011-05-25 13:26
Börjar med att säga att detta ännu en gång var en besvikelse och inte den historia som jag hade väntat mig (får sluta ha så höga förväntningar och tankar innan jag läser en bok…) men för att säga något positivt var den gryyymt spännande i de första kapitlena. Trodde verkligen att jag äntligen hittat en deckare som redan från sida ett var dödligt spännande. Även de sista kapitlena hade jag svårt att andas och mitt hjärta bakade fort, så varför är jag besviken? [...]

Läs hela recensionen på min blogg:

http://schitzo-cookie.blogspot.com/2011/05/psykopaten.html
Betyg 3
2012-05-26 15:30
Jag har länge tyckt att den briljante Koontz lägger för mycket krut på övernaturligheter och ondska. Här handlar det om det senare.

Vi följer både gärningsman och offer om vartannat, och det draget utnyttjas mästerligt, åtminstone under första halvan. Det är intensivt, som bokens originaltitel vittnar om (Intensity), men tempot bedarrar så småningom och djupdykningarna med minnesbilder blir fler och längre. (Eller smaskigare om man är lagd åt det hållet.)

Sammantaget en spännande thriller med omotiverat hög dos ondska. Koontz har träffsäkra filosofiska funderingar men bör hitta mer jordnära grundhistorier. Måste man bli jagad av en seriemördare för att finna sig själv är det illa ställt.
Betyg 3
2013-02-06 16:35
Som vanligt blir man inte besviken på Dean koontzs böcker!
Betyg 3
2014-06-28 14:07
En boktitel som verkligen förtjänar sitt namn. Under bokens första 100 sidor blir jag praktiskt taget mörkrädd.

En historia som berättar om ett fasanfullt dygn där vi får göra bekantskap med en psykopat av fullfjädrad sort.

Väldigt fascinerande med stor spänning och med en avslutning som ger boken en tyngd och meningsfullhet som jag inte trodde skulle komma.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Psykopaten
Liknande böcker:
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind
De första tolv
 D. Rudberg
Iskall sol
 L. Sigurðardóttir
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Grissly
 M. Kallentoft
Mörkare än midnatt
 M. Connelly