bokrecensioner boktips

Rösterna

Författare: Christa von Bernuth
Genre: Roman
ISBN: Tre tonåri


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Internatet Issing i södra Tyskland är en elitskola dit förmögna människor skickar sina barn. En av lärarna är Michael Danner, karismatisk och älskad av sina elever. Det är när han och en grupp ungdomar från skolan gör en utflykt i skogstrakterna i Tyrolen som allting börjar; Danners hustru Saskia hittas mördad ute i skogen.
När kriminalkommissarie Mona Seiler kommer till Issing uppdagas det att Danner under många år misshandlat sin hustru. Men Danner har alibi: ungdomarna intygar att de alla var tillsammans den natt då brottet begicks.
Så inträffar ytterligare ett mord. Offret är en f d elev vid Issing. Snart inser Mona Seiler att det är på internatet som svaret måste sökas i en händelse som ägde rum tjugo år tillbaka i tiden. Och det är bråttom, innan mördaren slår till igen.

Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Rösterna :
2006-11-05 15:18
Danner är en populär lärare. Hans fru hittas mördad men Danner har alibi. Det visar sig att hans fru har blivit misshandlad av sin man. Vem har mördat henne?

Fler mord sker. Var är upprinnelsen? Ligger den långt tillbaka i tiden?

Den här boken är väldigt bra och rörande. Läs den!
Betyg 4
2007-04-27 14:12
Flera mord sker vars bakomliggande motiv finns på ett internat i Issling i Tyskland. vi får följa kriminalkommisarie Mona Seiler i hennes sökande efter mördaren. En tragisk och sorglig mordhistoria.
Betyg 4
Liknande böcker:
Falska toner och söta..
 E. Klingberg
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
John Carter och marsfu..
 E. Burroughs
Livet kan börja
 S. OFlanagan
Fågeltribunalen
 A. Ravatn
Djungelrummet
 C. Möller
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
En sekund är jag evig
 M. Gustavsdotter
Monica Magnus 1966
 U. Ewerman
Samma Författare: