bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
En stor och en liten ä..
Liknande böcker:
Den obetänksamme älskaren
 L. Panduro
Lånat silver och kross..
 E. Klingberg
Ett julmirakel om dage..
 P. Alexander
Tango i Tabernaklet
 K. Brunk Holmqvist
Vaxade juveler och brä..
 E. Klingberg
Folk med ångest
 F. Backman
Skogsnävan
 K. Brunk Holmqvist
Totalskada
 H. von Zweigbergk
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFrån kaos till sammanhang

 
Författare: Elisabeth Cleve
Genre: Roman
ISBN: 9146176772
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Douglas är en mörkhyad pojke som kommer till Sverige som adoptivbarn när han är fyra år. Föräldrarna vet att han har haft det svårt men inte i vilken omfattning detta har satt spår i hans personlighet.
De märker snart att deras pojke inte är som andra barn. Han är hyperaktiv, kan inte sitta still eller koncentrera sig. Han skadar andra och ”straffar ut sig” från skolan redan i första klass. Det konstateras att han har grava psykiska handikapp med allvarliga beteendestörningar och han får diagnosen ADHD.
Från kaos till sammanhang är berättelsen om Douglas och hans arbete i en flerårig individualpsykoterapi på Ericastiftelsen i Stockholm. Vi får följa honom från sju till fjorton års ålder och också ta del av hans livshistoria.
Boken beskriver den psykiska utveckling som Douglas steg för steg genomgår under sin psykoterapi. Han kämpar för att bli fri från inre destruktiva impulser som styr hans beteende och han utvecklas till en rakryggad, stolt ung man som inte längre hatar varken sig själv eller omvärlden. Det är en spännande och uppfordrande berättelse inifrån terapirummet och Douglas mödosamma väg framåt beskrivs med både humor och värme.
Från kaos till sammanhang är en hoppfull bok om ett utsatt barns inneboende resurser och möjligheter till växt och utveckling när han får adekvat psykologisk hjälp. Psykisk utveckling hos barn kan inte forceras, men väl underlättas av psykoterapi.
Elisabeth Cleves framställning ger läsaren en god möjlighet att förstå vad psykoterapi för barn med grava personlighetsstörningar kan innebära.


Medelbetyg: 4,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Från kaos till sammanhang :


Phenomena 2006-08-01 16:09
Douglas har afrikanskt ursprung och kom till Sverige som adoptivbarn i fyraårsåldern. Han har haft ett svårt liv som satt spår i hans personlighet. Han har grava psykiska handikapp med allvarliga beteendestörningar samt diagnosen ADHD.
Vi får följa Douglas i åldern 7 till 14 då han går i psykoterapi på Ericastiftelsen i Stockholm.

En mycket intressant och välskriven bok med ett lättsamt, tydligt och rakt språk utan facktermer. En rörande och varm berättelse som andas hopp om en välfungerande framtid.
Betyg 5

animisha 2006-08-05 16:09
En mycket välskriven och engagerande bok! Jag tror att den funkar både för människor som kan en hel del om barnpsykologi och terapi, och för de som inte har några förkunskaper på det området. Jag uppskattar också att Greve inte ger en bild av sig själv som Allvetande, utan att hon även lyfter fram när hon är osäker vad hon ska göra.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Från kaos till sammanhang


  Köp boken som film på cdon: