bokrecensioner boktips

Viskningar

Författare: Dean Koontz
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 1995
ISBN: 9171198547


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En totalt uppslukande roman i tre delar - viskningar i mörkret
- viskande ljud
- viskande död

Utdrag ur boken:
Hillary thomas 26 år gammal har fått ett filmmanus antaget.Hon har köpt ett eget hus. Allt borde vara perfekt. Men hon blir överfallen av en man. Hon lycka mörda honom. Sen träffar hon Tony och allt ser ut att ordna sig. Men sen böir hon överfallen igen. Det är mannen som hon har mördat.
Medelbetyg: 3,67 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Viskningar :
2006-06-19 18:16
Boken handlar om Hilary Thomas nära 30 år, och framgångsrik filmmanusförfattare, som lever ett tryggt och lyxigt liv i Los Angeles. Hennes liv förändras dock när en galen man, Frye, försöker våldta och döda henne i sitt eget hem. Hon lyckas lyckligtvis vinna över honom och det är Frye själv som dödas. Men historien är långt ifrån slut här. Några dagar efter händelsen kommer Frye tillbaka till Hilarys hus och försöker döda henne igen. Frye verkar ha uppstått från de döda.

Med hjälp av polisen Tony försöker hon finna förklaringen till hur Frye kommit tillbaka och vem han egentligen är. De får under berättelsens gång reda på många bisarra saker. Baksidestexten på den här boken är ganska missvisande då den är otroligt fokuserad på de så kallade viskningarna, som jag inte tycker är den centrala handlingen i den här boken. Boken är i övrigt en spännande läsupplevelse som man läser ut fort. Jag gillar kanske inte riktigt upplösningen, i det här fallet då hela komplotten ska förklarar på några sidor. Och sen ska den actionfyllda finalen avsluta alltihop. Nää, sådana upplösningar går inte hem hos mig.
Betyg 3
2007-02-12 13:58
min första koontz, bra och spännande och en av de övre i koontz kvalitet.
Betyg 4
2008-02-01 23:53
Spännande bok och jag blev helt klart överaskad av Koontz förmåga att skriva bra böcker.
Betyg 3
2008-02-04 13:22
Som alltid så visar Mr. Koontz vilken fantastisk författare han är, jag klarar nästan aldrig av att lägga ifrån mig hans böcker, denna är inget undantag. Jag kommer att lägga upp en ordentlig recension på alla de böcker jag läst av denna skräckens mästare.
Betyg 5
2009-08-11 17:32
Nu i efterhand så var själva storyn faktiskt bra, men den var jäkla seg att komma igenom under tiden man läste den.
Betyg 2
2010-03-06 17:36
Min andra Koontz-bok och den är minst lika bra som den första av Koontz jag läste (Blixtsken). Koontz har en förmågan att skapa en romantisk, läskig och jättebra bok.
Betyg 5
2012-12-03 18:53
Koontz har två huvudspår han nästan aldrig lämnar. Övernaturlighet och ondska. Ibland både och.
I "Viskningar" är det ondska som dominerar och jag ställer mig ofta frågan varför han så envist vältrar sig i obehagligheter. Nåväl.

Det är en väl underbyggd thriller (skriven 1980) med en raffinerad om än svårsmält intrig. Inget ont anande Hilary Thomas attackeras fletrtalet gånger av en psykopat och den ende som tror på henne är polisen Tony Clemenza.

Historien drivs till en början av misstro och frustration. Det blir en mängd teorier som får ovanligt mycket utrymme vilket överraskar positivt. Det blir också kärlek.

Alla karaktärer får gott om utrymme och många dialoger tilldelas ordentlig rymd. Som alltid ger Koontz ett djup som sätter avtryck.

Välskriven spänning som kanske gapar efter för mycket.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Viskningar
Liknande böcker:
Operation Medelhav
 D. Lowden
Dissonans
 B. Wikström
Slavlägret
 P. ODonnell
Modesty Blaise - Köpa..
 P. ODonnell
Drakklon
 P. ODonnell
Sommar
 P. Jansson
Dubbelexponering
 S. Avindell
Själsfränden
 S. Sarenbrant
Järnskallen
 N. Håkanson