bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Tusen Tranor
 A. Lagerhammar
Själasörjaren
 C. Falkenland
En sista semester
 M. Zadoorian
Psykologen
 M. Falkman
Av samma blod
 C. Svensson
Shanghai Performance
 S. Scheuermann
The Museum of Extraord..
 A. Hoffman
About Grace
 A. Doerr
White houses
 A. Bloom
Vi som hade alla rätt
 K. Thulin

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSträndernas musik

 
Originaltitel: Beach music
Författare: Pat Conroy
Genre: Roman
Utgivningsår: 1995
ISBN: 9780552996860
 

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


''År 1980, ett år efter det att min fru tagit sitt språng mot döden från Silas Pearl-man-bron i Charleston i South Carolina, tog jag med mig vår lilla dotter och flyttade till italien för att börja leva på nytt.''
Jack McCall ¨slår sig ner i Rom och livnär sig på att skriva kokböcker och tidskriftsartiklar om Italien. han måste fly från sina plågsamma minnen, och sakta medn säkert lyckas han återvända till livet. Efter några år rubbas hans cirklar. hans svägerska söker upp honom och bönfaller honom om att komma hem till USA och försonas med sina svärföräldrar. dessutom vill två skolkamrater ha hans hjälp att spåra upp en gemensam ungdomsvän som gick under jorden i protest mot Vietnamkriget och sedan aldrig hörts av. Med det är först när Jack nås av budet att hans mor är dödligt sjuk i cancer som han ger sig av på en resa i tid och rum - mot sin egen uppväxt i Södern och mot de upplevelse som ledde till hustruns till synes orattbara självmord.

Utdrag ur boken:
''Det var många av oss som blev bespottade när vi kom hem'', sa Capers.
'' Skitsnack''sa jag.''En lögn. En vandringssägen. Jag har hört de tusentals gånger och aldrig trött ett ord av det. Och jämt händer det på flygplatsen.''
''Det var där det hände mig'' sa Capers.
''Om det händer så ofta som vietnamveteranerna hävdar så hade ingen kunnat stå upp på Amerikas flygplatser på den tiden med alla de där loskorna på golvet. Du ljuger, Capers, och om det hände borde du ha kört ner tandgarnityret i halsen på det aset som gjorde det. Det är det jag aldrig kan tro. En miljon vietnamveteraner blir bespottade och ingen tappar en tand.
Inte undra på att ni förlorade det jävla kriget.''


Medelbetyg: 4,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Strändernas musik :


Oline 2006-04-21 13:57
Hej!
Denna bok är diger med sina 619 sidor, men jag kunde inte slita mig ifrån den. Olika människoöden som påverkats av varandra. Boken är inte så brutalt skriven med tanke på ämnet, vilket jag tycker är bra. Humoristisk och livsbejakande skulle jag nog beskriva den.

http://www.tidningen-boken.com/patconro.htm
Betyg 4

bonadea 2012-04-02 08:48
Strändernas musik är en fantastisk roman, Pat Conroy har ett språk som förtrollar och målar upp landskap, miljö och personer så man ser allt framför sig. Dialogerna är rappa och roliga och får en att lee även om.ämnet är allvarligt. Läser man på baksidan av boken låter inte romanen så lovande men det är den, en historia om att växa upp , kärlek och hat till den amerikanska södern , om sorg och glädje. En bok som mam inte kan lägga ifrån sig men mam känner sorg när man närmar sig sista sidan. Jag är avundsjuk på alla som ska påbörja resan med Pat Conroy till strändernas Musik .
Betyg 5

Skriv egen bokrecension till Strändernas musikKÖP PÅ CDON.COM


  Köp boken som film på cdon: