bokrecensioner boktips

Löftet

Författare: Diane Chamberlain
Genre: Roman
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9171336073


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En döende fars sista önskan. En äkta makes chockartade självmord. Laura Brandon kastas in i en mardröm som hon inte kan bemästra och inte förstår något av. Hennes femårige dotter, vittne till tragedin, sluter sig i oåtkomlig tystnad. Emmas biologiske far och en gammal kvinnas dunkla minnen banar väg till ett nytt liv.
Medelbetyg: 4,6 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Löftet :
2006-02-25 17:56
En helt suverän roman med två parallella handlingar som knyts ihop på slutet på ett oväntat och skickligt sätt. Jag sträckläste den här boken på en dag och kunde inte lägga den ifrån mig. Den handlar om Laura som lever med sin dotter och sin depressive make. Tragedin drabbar den lilla familjen när maken tar livet av sig kort efter det att Lauras far avlidit samtidigt som denne avkrävt att löfte av Laura att ta sig an en äldre kvinna på ett äldreboende. Frågan man ställer sig genom hela boken är vad dessa två händelser har gemensamt.
Betyg 5
2006-07-30 18:04
En överraskande Bok, som man kan inte sluta att läsa. Hur Diane Chamberlain har skildrat på då och nu tid är imponerande. Jag har däremot svårt att läsa böcker där barn får illa och är drabbade, men i denna boken blir inte bara så fokuserat på barnet utan hela livet om man uttrycker det så.
En bok om stjärnor, drama, känslor, svek, hemligheter. Är det bästa en bok kna bjuda på!
Betyg 4
2006-12-24 18:13
En av mina favorit böcker. Det var den fösta boken jag läst med Chamberlian, men absolut inte min sista, man vill bara ha mer och mer av hennes fantastiska böcker. Chamberlian skriver med spänning.
det är helt underbart hur hon kan skriva om då tid och nu tid så bra. Det är två helt olika berättelser om två kvinnor, en i nu tid och en i då tid. berättelserna knyts ihop med chokerande knutar. MYcket spännnde bok. det går absoult inte att lägga ifrån sig den . Läs den
Betyg 5
2010-09-15 23:36
En klockren bok som innehåller allt man kan be om! Den fängslar en från första kapitlet till sista och det är omöjligt att släppa boken ur sikte! Diane väver samma en nutid historia med historian av en gammal dam och hon gör det på ett brilijant sätt som lämnar läsaren med en hunger efter mer.

Betyg 5
2014-05-18 17:54
En kvalitetsroman.
En rad dramatiska händelser ligger till grund för denna mångbottnade historia och Chamberlain tar oss med på en intressant resa. Tempot är bra och underhållningsvärdet högt.

Jag är inte odelat förtjust i sättet att blanda dåtid och nutid men här fungerar det skapligt. Möjligen har jag svårt att köpa det detaljerade återskapandet av dialoger men det stör inte så mycket.

Det är en välskriven berättelse med stark intrig och stigande spänning.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Löftet
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
På egna ben
 S. OFlanagan
Eldsjäl
 A. Åhman
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund