bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Lekplatsen
Liknande böcker:
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand
Makten
 N. Alderman
Allt utom det
 H. Busch
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Daisy Jones & The Six
 T. Jenkins Reid

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker



Lekplatsten

 
Författare: Thomas Sanders
Genre: Roman
ISBN: 9137123483
 

KÖP PÅ CDON.COM




Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Uppdraget var egentligen omöjligt att genomföra. Framför dem låg världens mest välbevakade gräns. Hundratrettio mil av elektrifierat stängsel, specialdresserade vakthundar, snubbeltråd som omedelbart skulle utlösa automateld, minfält, fjorton tusen beväpnade gränsvakter ... Om de mot alla odds lyckades ta sig över väntade samma skräckscenario på hemvägen - men då skulle de ha tre trötta barn och två mycket rädda vuxna att beskydda.

Det hade redan börjat regna när Elitkommando ost inledde operationen, omständigheterna var allt annat än gynnsamma. Ändå var männen som ingick i styrkan övertygade om att det fanns en chans att lyckas - även denna gång.



I den här boken berättas för första gången om de operationer som Elitkommando ost genomförde - från större sabotage till fritagningar och livvaktsuppdrag - och om det mycket speciella liv dessa män levde. Ett liv där kamratskapet i gruppen betydde allt, där äktenskap var dömda att misslyckas och där man aldrig ifrågasatte de order som kom uppifrån - även om de kunde kosta en själv eller någon annan livet.

Lekplatsen är en oerhört spännande läsning med högt tempo och chockerande autenticitet. Men det är också en berättelse som ger en gripande inblick i hur män som Thomas Sanders och hans kamrater känslomässigt påverkas av ett liv på yttersta gränsen för vad människan tål.



I slutet av 1970-talet bildades ett västtyskt militärt elitförband för specialoperationer bakom järnridån. Det här är den sanna historien om Elitkommando ost och dess operationer, berättad av mannen som ledde gruppen. Det är en actionspäckad läsning som bjuder på hisnande thrillerspänning och som chockerar med avslöjanden om en av kalla krigets mest välbevarade hemligheter.



Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Lekplatsten :


Rosa 2006-02-20 12:52
Boken handlar om ett hemligt elitförband i Tyskland, styrt av USA om jag förstod det hela rätt. Vi får följa Thomas Sanders själv och hans och hans kollegers aktioner.

Jag tyckte väldigt mycket om början av boken. Den var oerhört spännande och man fick uppleva hur kamratandan växte fram mellan gruppmedlemmarna. Men sen bara upprepades allting gång på gång på gång.

Det var inte helt solklart för mig att detta skulle vara en sann historia men jag har tolkat det som att det är så.
Betyg 4



KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Lekplatsten






  Köp boken som film på cdon: