bokrecensioner boktips

Lekplatsten

Författare: Thomas Sanders
Genre: Roman
ISBN: 9137123483


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Uppdraget var egentligen omöjligt att genomföra. Framför dem låg världens mest välbevakade gräns. Hundratrettio mil av elektrifierat stängsel, specialdresserade vakthundar, snubbeltråd som omedelbart skulle utlösa automateld, minfält, fjorton tusen beväpnade gränsvakter ... Om de mot alla odds lyckades ta sig över väntade samma skräckscenario på hemvägen - men då skulle de ha tre trötta barn och två mycket rädda vuxna att beskydda.

Det hade redan börjat regna när Elitkommando ost inledde operationen, omständigheterna var allt annat än gynnsamma. Ändå var männen som ingick i styrkan övertygade om att det fanns en chans att lyckas - även denna gång.I den här boken berättas för första gången om de operationer som Elitkommando ost genomförde - från större sabotage till fritagningar och livvaktsuppdrag - och om det mycket speciella liv dessa män levde. Ett liv där kamratskapet i gruppen betydde allt, där äktenskap var dömda att misslyckas och där man aldrig ifrågasatte de order som kom uppifrån - även om de kunde kosta en själv eller någon annan livet.

Lekplatsen är en oerhört spännande läsning med högt tempo och chockerande autenticitet. Men det är också en berättelse som ger en gripande inblick i hur män som Thomas Sanders och hans kamrater känslomässigt påverkas av ett liv på yttersta gränsen för vad människan tål.I slutet av 1970-talet bildades ett västtyskt militärt elitförband för specialoperationer bakom järnridån. Det här är den sanna historien om Elitkommando ost och dess operationer, berättad av mannen som ledde gruppen. Det är en actionspäckad läsning som bjuder på hisnande thrillerspänning och som chockerar med avslöjanden om en av kalla krigets mest välbevarade hemligheter.


Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lekplatsten :
2006-02-20 12:52
Boken handlar om ett hemligt elitförband i Tyskland, styrt av USA om jag förstod det hela rätt. Vi får följa Thomas Sanders själv och hans och hans kollegers aktioner.

Jag tyckte väldigt mycket om början av boken. Den var oerhört spännande och man fick uppleva hur kamratandan växte fram mellan gruppmedlemmarna. Men sen bara upprepades allting gång på gång på gång.

Det var inte helt solklart för mig att detta skulle vara en sann historia men jag har tolkat det som att det är så.
Betyg 4
Liknande böcker:
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
John Carter och dödens..
 E. Burroughs
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
Här är vi
 G. Swift
Utväg : fotboll
 E. Niva
Syskonen
 T. Hadley
Samma Författare: